Nimf van dienst

Bron : Wikipedia

Sinds deze Madam mij zo noemde ben ik zwaar geflatteerd. Echt. Mercikes. Straf vind ik het. Temeer daar mijn ouders ook al een mythologisch figuur voor ogen hadden toen ze mij aan mijn naam hielpen.

Mijn kindertijd bevat heel wat plagerijen omtrent mijn naam. Op die leeftijd ligt niemand wakker van de Griekse mythologie, helaas. Tig schrijffouten erin ook. Nu mijn leeftijd al zover gevorderd is dat ik de Griekse mythen al een poos geleden heb doorploegd,  (in het Latijn, maar da’s ook goed, niet ?) vind ik het nog meer bijzonder dat ik die naam heb gekregen. In positieve zin.

Prima bescherming tegen plagiaat, en helemaal prachtig als je een mooie naam voor je blog zoekt.

Of mijn ouders mij ook de nimf van dienst vinden weet ik niet zo. Bijzonder in elk geval wel. Mogelijks hadden ze een rijzige gestalte met zwier voor ogen. Die jurken droeg.

Bij die rijzige gestalte is het niet helemaal volgens plan verlopen. Mijn lengte valt met 152 cm toch eerder onder de noemer compact. De jurken, die zijn helemaal uit het script verdwenen.

Maar. Ik ben mooi in verhouding (niet te dik, niet te dun) en ik heb lange armen en benen. Erg handig bij het passen van kleren. Mijn velletje is roomblank. Heel poëtisch, maar in de praktijk een reuzegrote concessie aan de producenten van Nivea, want dat is zowat het enige waar ik tegen kan. Kan natuurlijk aan de mythologische connectie liggen. Net zoals mijn blik. Die is volgens sommigen mysterieus.

Minder mysterie rond de kwaliteit van mijn kijkers. Die kan beter. Toen ze die toebedeelden stond ik niet op de juiste plaats in de rij, blijkbaar. Tja, navigatie is nooit mijn sterke punt geweest. Die draad, in de vorm van een GPS, is mij zeer welkom, en dan zucht ik soms nog.

Wat looks betreft zou je kunnen zeggen dat ik nog het dichtst in de buurt kom van G.I. Jane, met diepblauwe ogen dan. Deze soldate werd nog al poppemiekes-achtig aanzien, en dat overkomt mij ook regelmatig, soms met awkward toestanden tot gevolg (hierover later nog meer).

Strijdvaardig ben ik dan weer wel, mét punch (vandaar mijn zwak voor Miss Piggy). Veerkracht heb ik ook. Ben niet zomaar uit mijn lood geslagen. Maar goed ook, met een constellatie als de mijne die uit heel wat ijzerwerk bestaat.

Een gelikt resultaat van ijzerwerk zijn mijn tanden: mooi recht en van ijzersterke kwaliteit. Als ik de tandarts tot wanhoop drijf, dan is dat bij gebrek aan werk. Ben ik heel bij mee, dat spreekt.

Maar het meest van al ben ik blij met mijn ‘little grey cells’. Ik zou ze voor geen geld willen ruilen. Ze zijn flexibel, werken het snelst ’s nachts. Creatief zijn ze ook. Hebben me al mooie diensten bewezen. Dragen als dat moet, ongewone oplossingen aan. Dat levert mij nog al eens het epitheton ornans (daar is mijn connectie weer) ‘ongewoon’ op. Maar, gewone zijn er al genoeg, nietwaar?

Mja, ik ben best tevreden…

Nu mijn nieuwsgierige lezers nog !

Advertentie

14 gedachten over “Nimf van dienst

 1. zapnimf

  “Oooh nee,” dacht ik toen ik jouw stukje hier las, “ik heb voor niks over het lijf geschreven.”
  Gelukkig ben je niet snel uit het lood geslagen, want ik ben nog eens bij Mme Arabelle gaan kijken en ik denk toch dat ze mij met de nimf bedoelde.
  Niettemin eindelijk eens iemand die content is met zichzelf, wat een verademing.

 2. Pingback: effe van mijn stokske | bentenge

 3. Pingback: Swooning Saturday 3 : ZoZ | Ariadnesdraad

 4. annaberg

  Wat hebben we hier geleerd vandaag? Dat Ariadne ook wel Pallas Athena had kunnen heten. Die met argusogen om zich heen kijkt en toch goed kan relativeren. … En dat ik niet de kleinste in blogland ben (3,5 cm groter nog wel!). Mijn dag kan niet meer stuk! Met dank aan de goden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s