Het Ideale Verjaardagscadeau

A Fairytale of Photos

Bron: weheartit

Dat zoek ik. Tamelijk dringend. Allez, voor volgende woensdag.

Voor mijzelf ? Neeeeeeehee. Dat hoeft gelukkig dit jaar niet meer. Kan ik nog even nadenken. Wie weet kom ik dan tot een net zo mooi lijstje als dit. Maar het moet gezegd: voor haar uiteindelijke kadooken heb ik echt geen plaats.

Voor mezelf een cadeau bedenken vind ik al ingewikkeld. Herken het volgende scenario : “Wat wil je voor je verjaardag?” waarop ik : “Euuuuuuuuh…” Lichtjaren later (lees: nà mijn verjaardag) komt de inspiratie. Maar dan heb je pech natuurlijk, en moet je weer tot de volgende verjaardag wachten.

Eerlijk, ik vind het een beetje moeilijk om (voor mijzelf dan) een soort kado-lijst à la Prémaman aan te leggen. Je beperkt de gever ook zo. Qua initiatief en budget.

Maar voor iemand anders een kado bedenken is ultra-moeilijk.

Helemaal in this case.

Stel : je hebt het formidabele geluk *glundert* de tante te zijn van 170 überschattige cm. Of is het intussen al meer ? (Ja, Madam, ik leen eventjes jouw woord, want ik vind ’t echt een prachtig epitheton.) Dan ben je natuurlijk blij en wil je van die verjaardag iets speciaals maken.

Vooral als die 170 cm ondertussen al een heuse jongedame zijn geworden. Die een tiener wordt.

Geef toe, 13 worden is bijzonder. Het mag dus geen kadobon zijn van elfendertig in een dozijn. Geen kleinmeisjeskado meer. Pruts is geen Prutske meer.

Maar toch nog een kadoken waar je instant megablij van kunt worden. Want voor die blijheid waarvan je gaat dansen en springen, dààrvoor is ze (gelukkig) nog niet te groot.

Tuurlijk ben ik er al mee bezig geweest ; 27 postjes lang zelfs. Want deze blog is m’n ultrageheime verrassingsproject. Waar ze kan lezen, gniffelen, en wie weet  goesting kan krijgen om gastblogger te worden. Of zélf een blog te nemen… Benieuwd wat ze ervan zal zeggen. Wat vinden jullie, beste lezers, van m’n verrassing?

Toch ontbreekt er nog wat aan. Je kunt het niet vastpakken.

Dus nog naarstig op zoek naar een presentje voor Pruts. Ze is dol op tekenen, Stardoll en de Emostijl…

Alle briljante invallen worden hier op joepie-geroep onthaald, zeker weten!

Thanks a lot!

Advertentie

16 gedachten over “Het Ideale Verjaardagscadeau

 1. zapnimf

  Euh… hoera dan maar?
  Ik wil mijn kinderen zo ver mogelijk houden van mijn blog. Stel je voor, kan ik niet meer schrijven wat ik wil.
  Heel soms laat ik hen eens een stukje lezen. Als het over henzelf gaat. En dan zijn ze verontwaardigd natuurlijk.
  Maar dat gaat bij u niet zo zijn.

 2. ms

  Het is moeilijk om zo wat te zeggen. Een meisje van 13? Naast tekenen kunnen er zo veel zaken zijn die ze ziet zitten en net zoveel die ze juist niet ziet zitten.

  Ik weet het dus niet.

  Blog? Dat weet ik ook niet. Mijn kleindochter is géén 13, is wel geïnteresseerd en is soms gastschrijfster. Als zij 13 is zal ik mogelijk een onderafdeling aan de mijne maken om haar haar eigen blog te geven.

  Valt af te wachten dus.

 3. bea

  Dat is een lastige, wat geef je aan meisjes van 13? Zit me nu suf te denken wat ik gaf toen mijn dochter 13 werd, doet er eigenlijk niet toe want ze zijn al anders. Het zou voor u gemakkelijker moeten zijn dan voor ons want jij kent haar :-)

 4. bentenge

  Wat dacht je van een uurwerk? :-) sorry, effe serieus. Cadeautjes zoeken… Niet evident hè. De blog is een goed idee. Of een schrijverscursus ? Dat doet me er aan denken… Misschien moet ik ook aan dochterlief haar lijst voor binnen twee en een halve maand beginnen. Want simpel is dat niet.

 5. koffiemetmelkensuiker

  Ik heb een nichtje dolblij gemaakt met een cupcakes-setje: bakvormpjes, een pak cupcake mix, pakjes met roze, wit en bruin glazuur, buisjes met decoratiepareltjes enzo, en schrijfstiftjes, en daar dan natuurlijk ook originele papieren cupcake vormpjes bij.
  De mama was minder content … maar ge kunt niet voor alleman goed doen eh? ;-)

 6. zapnimf

  Een broodmachien! Mijn dochter van 12 bakt hier het brood.
  Een cd die je zelf graag hoort
  Cinematickets voor samen naar een film die je zelf graag ziet
  Een spuit tegen baarmoederhalskanker
  Een dagje naar de Efteling

 7. detoornigetjiftjaf

  Het euh-gevoel bij het bedenken van een cadeau voor jezelf herken ik helemaal :D En ik ben faliekant tegen cadeaulijsten! Je laat de schenker inderdaad geen keuze. Bovendien is het verrassingseffect helemaal weg. Het is toch zoveel leuker als je nog een origineel geschenk kan geven aan iemand, zonder nummertje 28 op de lijst te bekostigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s