Aaaaaaaaaaaah… Sport!

Fashion Gray Half Sleeves Three-Piece Lycra Cotton Yoga Clothes Set-Yoga Clothing-Yoga Supplies - Fitness & Sports Clothing - Milanoo.com

Bron : weheartit

Deze week is er iets geks aan de hand.

Ik lees blogs. Prachtige blogs die allemaal, zonder uitzondering, … over sport gaan.

Of ik ze heb uitgezocht ? Die blogs natuurlijk wel. Maar de topic niet.

Sport en ik, dat is geen match. Op het lijstje met ‘door te geven kwaliteiten’ stond fervent sporten niet aangevinkt.

Die kwaliteit mis ik dus. Niet dat ik er wakker van lig. Maar een tikkeltje eigenaardig is het toch wel. Vooral als je bedenkt dat mijn vader aan atletiek deed en er aardig wat jaartjes sportschool heeft opzitten.

Wat hij van mijn sportiviteitsgehalte denkt spreekt hij niet uit. Heel diplomatisch van ‘m. Lief ook. Want de adjectieven die dat kenmerk zouden moeten beschrijven, die hoor ik geheid niet graag.

Onfortuinlijk genoeg weet m’n dokter dat niet. Met dat bedoel ik dan de adjectieven, en mijn roloog daarop. Dus hebben we regelmatig onze sportiviteitsbattles.

Die bij deze dokter altijd gelinkt worden aan mijn gewicht. Niet raar, want deze arts is gespecialiseerd in maagproblemen en het daar al of niet mee gepaard gaande onder- of overgewicht.

Nadat ik me eerst jaren de pleuris heb gewerkt om op een gezond gewicht te raken (lees: er niet uit te zien alsof ik een onvrijwillige hongerstaking heb overleefd) wil deze man, die me hierbij uitstekend heeft geholpen, nu dat ik aan het sporten sla.

Sport. Iets waar ik echtigentechtig een godsgruwelijke hekel aan heb.

Nou wil ik me nog wel uit de naad werken met iets oervervelends als het positief effect heeft. Als ik blij word van het resultaat, tot daar aan toe dan.

Maar me groen ergeren en er geblesseerd door raken, dat is te veel van het goede. Exit sport dus.

Mijn sportaversie komt zwaar onder vuur te liggen door al die sportgerichte stukjes die mijn oog kruisen …

Tot ik Shirley ’s reactie ergens lees.

Ik zie het voor me, zou ’t zelf niet beter kunnen zeggen :

‘herkenbaar… ik ben zelf ook maar liefst 2 jaar lid geweest van de sportschool … en ik ben mss 10 keer geweest. Ik heb zowiezo altijd een kop als een biet als ik ook maar iets van sport doe en dan staan de mensen met maatje 34, helemaal opgemaakt in de make-up naast je te hupsen alsof het niets is…. nee ik ben niet gemaakt voor de sportschool! haha’

Meid, ik mag je, zelfs zonder je te hebben gezien!

You made my day!

Advertentie

15 gedachten over “Aaaaaaaaaaaah… Sport!

 1. ms

  Ik houd wel van sport maar dan niet zo georganiseerd. Ik ga fietsen, zwemmen, stappen, … Liefst met Slow of alleen. Niet met zo een grote groep. Ik houd van stilte.

  ;-)

 2. HansDeZwans

  Toch denk ik dat als je eenmaal het leuke van een sport ontdekt hebt, je niet meer zonder kan. Volgens mij moet jij je sport nog ontdekken. Dat hoeft niet per se iets zijn waar allemaal maatjes 34 op de mat liggen oefeningen doen, terwijl ze hun ogen bij schminken. Ik speel tennis bijvoorbeeld en kijk er elke week weer naar uit om op dat plein te staan. Probeer gewoon enkele sporten uit en kijk of ze je bevallen.

 3. Liann.

  Zoals Hans ook al zegt, misschien heb je de juiste sport nog niet gevonden? Zelf vind ik sporten altijd erg fijn en raak ik er ontspannen van :) Lijkt me echt vervelend als je sporten gewoon echt niet leuk kan vinden.

  Ps. Ik heb je getagd op mijn blog. Hoop dat je het leuk vindt.

 4. Ivar

  Beweeg
  Op momenten
  Dat jij wil
  Als het lekker weer is
  Er niets anders te doen valt
  Ook huishouden, wandelen of fietsen is bewegen
  Sporten is concureren
  En dat OOK ik niets
  Samen doen is altijd beter
  Dan vooruit-rennen
  Op de rest

 5. Nicole

  Haha, zo mee eens! Ik ga ook nooit naar de sportschool, ik vind het veel leuker om buiten actief te zijn.
  Hopelijk vind je nog een vorm van sport die je aanspreekt ;)

 6. danique

  Ik ga wel regelmatig naar de sportschool en ik loop hard. Alles niet heel erg fanatiek maar toch wel vrij frequent. Niet omdat iemand het tegen me zegt maar gewoon omdat ik het fijn vind om te bewegen.

 7. fotorantje

  fanatiek sporten is ook niet gezond
  wat wel gezond is en ook beweging is is gaan wandelen, lekker in de natuur, de frisse lucht
  en je kan het combineren met foto’s nemen :-)

 8. Sander

  Ik denk dat sportscholen veel mensen afschrikken, maar dat er zoveel toffe alternatieven zijn. Zeker als je een sport vindt die je samen met een fijn persoon kunt doen. Dan ben je volgens mij ook veel minder bezig met het idee dat je ‘zou moeten sporten’. :)

 9. bea

  Ik hou van sport, zolang ik het niet zelf hoef te doen :-) ,toch niet ‘van moeten’. Af en toe fiets ik wel eens (oei, dat is ondertussen ook al lang geleden). In feite ben ik veel in beweging door mijn dagelijkse bezigheden, dat vind ik soms al een sport op zijn eigen. Gewoon doen waar jij je goed bij voelt, verplicht gedoe is nergens goed voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s