’t Vallen van ’t blad

–  Alles goed ?

–  Mja, … (niet overtuigd)

–  Ach, ’t is ’t vallen van ’t blad

Ach, ’t is ’t vallen van ’t blad. De meest omvattende uitleg voor stemmings-wisselingen die je zomaar pardoes kunnen overvallen.

In deze oktobertijd werkt de seizoenswissel op mijn humeur. Mijn inwendige zon maakt zich even uit de voeten en stuurt ter vervanging wisselvalligheid.

Ik ben waterachtig. Waterachtig zoals ’t mannetje in de neusspray-reclame met zijn tonnen tissuetjes. Niet verkouden. Toch vloeit het oogvocht dat bij conventie tranen is gaan heten hier rijkelijk.

Nu eens door een huilbui, dan weer door een lachsalvo. Lachen en huilen liggen zo dicht bij elkaar dat ze soms overlappen.

Komt het door de blues? Door het mannetje met de houten hamer? Welnee, ’t is ’t vallen van ’t blad.

Ik sta er zelf een beetje verbaasd over. Een nachtraaf als ik, die last heeft van de donkere avonden? Tochtoch. Die avonden, oké, maar ik heb het gevoel dat het donker blijft …

Wat ik er aan doe ?

De werkgelegenheid in de papierverwerkende sector op peil houden. Meer specifiek die van Kleenex en consoorten.

Een muziekje opzetten. Nee. Geen Blues. Krijg ik de seskes van. Iets anders dat bij mijn stemming past.

Een muzieksken met genoeg iii’s, ooh’s en oeh’s ( let maar eens op !) voor het ‘I’m feeling blue’ gevoel.  Met toch een beetje schwung.

Let’s Start A  Band van Amy McDonald dus. Met zwoel Scottish accent. (Yep, ik weet ‘t, ’t is niet de beste opname, maar ’t gaat ‘m even over het gevoel, eh ?)


Na tig keer luisteren zou ik zeggen : ik voel me bijna goeoeoe ….oeoe

?????

Niks ergs.  ’t Is ’t vallen van ’t blad !

Advertentie

16 gedachten over “’t Vallen van ’t blad

 1. Deborah Hamar

  Heb het heel lang gehad dat ik een beetje knorrig werd door het sombere weer. Gelukkig is dat nu al een heel stuk minder. Ik probeer veel leuke dingen te plannen en ga heel graag nieuwe uitdagingen aan waardoor ik minder met dit soort dingen bezig ben. Het heeft mij erg geholpen in ieder geval.

 2. fotorantje

  niet aan toegeven aan dat vallen van t blad, die bladeren bewonderen om hun mooie kleuren
  doe een boswandeling of kruip in de zetel onder een fleeceke en drink een warme chocomelk, doe de kaarsjes branden, niks meer vallen van t blad, lekker roefelen door die bladeren, allé vooruit, roep ‘joepie t is tijd voor de gezellige herfst’ :-)

 3. bea

  Herkenbaar, alhoewel het tot nu toe heel goed meevalt. Het is al koud maar de zon toont zich nog waardoor het er minder herfstig uitziet, het mag zo nog een hele tijd blijven…tot de lente :-)

 4. Sanne

  Het vallen van het blad, echt de overgangsfase, waarbij de wereld ’s avonds zo somber lijkt. Op het eerste gezicht, want muziek kan inderdaad zo veel goed maken. Vrolijke muziek dan ;) Zomerse cocktails en vakantiefoto’s bekijken werkt bij mij ook prima.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s