Girly things

 Vintage Rush | 501 фотография

Bron : weheartit

Meisjesdingen. Iets voor meisjes en vrouwen. Apart of onder elkaar. Maar wat valt hier nou precies onder?

En : doe ik ze ook ?

Nagellakjes. Yep. In de winkel vind ik ze prachtig. In mijn excentrieke maar nog niet multitaskende fase konden ze niet blauw, zwart, fluorescent …  genoeg zijn. 

Tot wanhoop van mijn godsdienstlerares herinner ik me nu. Die wanhoop was destijds zo groot dat ze mijn fashionstyle onder de aandacht van mijn ouders bracht. Die knikten en dachten er het hunne van.

Mijn moeder was naderhand blij dat ik regelmatig schone kleren aantrok, zélfs al deden die soms een beetje pijn aan de ogen. Zij wanhoopten alvast niet aan hun excentrieke, fluo fashionista. Het moet gezegd dat die doorgroei-visie een goeie aanpak was, want ik ben vlotjes uit de fluofase geraakt.

Nu ik in de fase elfendertigdingendoeningeentijd ben aanbeland, hou ik het maar op  kleurloze glansnagellak. Die is lekker vlug droog en je hoeft er geen millimeterwerk van te maken. Ultraprecisie is ook niet vereist. Telkens weer corrigeren hoeft ook al niet. En het best van al : er hoeven geen meervoudige lagen op eer het er een beetje presentabel uitziet. Oef.

Want ooit stond het ‘ns op mijn to-do-list. Een manicure nemen. Best girly. Alleen had ik er geen idee van dat een manicurebeurt nog tien keer erger zou zijn dan een knipbeurt inzake het geven van ongevraagd advies en commentaar. Of het uitgehoord worden. (Dat zou ik niet doen, hoor, dat lijkt nergens op…. Die en die heeft dat ook, je weet wel … Allez, maar nu dacht ik toch dat je die kende … ?)

Of het ergens op lijkt, dat beslis ik graag zelf. Wie dat nog heeft, heeft goeie smaak, en of ik diegene ken, dat wil ik niet persé wereldkundig maken. Tja. Excentriek ben ik nog altijd wél, geloof ik …

Een beautyfarmpje doen. Alleen kan ik maar niet kiezen welke behandeling ik nou ga nemen. Komt nog bij dat ik altijd het gevoel heb dat het welness-effect eerder kortstondig is. Dit in tegenstelling tot de prijs, die ik niet zelden veel langer voel nazinderen … De grootste teleurstelling is misschien nog wel dat je jezelf thuis nooit zo kan maquilleren.

Maar shoppen dan, hoor ik je als (mannelijke) lezer denken, dat moet toch geen probleem zijn.

Klopt. Al ligt het er bij mij aan in welke ‘shopmodus’  ik zit. Als het over technische dingen gaat vind ik het saai, of erger ik me. Eettoestanden zijn best aangenaam, tot op het punt dat het gezeul naar huis ermee begint.

Over schoenen kan ik kort zijn. Een marteling, wegens moeilijke voeten.

Kleren dan. Geweldig. Op het passen na dan. Dus dient het ‘ik zal wel zien’- ( dat het niet past ) scenario zich aan. Met geloop, gefoeter* en gezucht achteraf.

Toch vind ik ‘op shop’ gaan best gezellig. Of nog juister : een winkel binnenduiken en er snuisteren. Kijken, vergelijken, kiezen en keuren …. Het is een beetje een venster op de wereld.

Klinkt dit je vreemd in de oren ? Stel je dan eens even voor dat je door omstandigheden twee maand niet buiten de deur kunt komen. Ik zeg je, dan is het een verademing dat je eindelijk weer ziet wat er in de wereld te koop is.

Shoppen is ook lekker variabel. Je kan het kort of lang doen, veel of weinig, gericht of op goed geluk. Alleen of met twee.

Dat verandert niet alleen de uitkomst, maar maakt het ook een heel andere belevenis.

Winkelen met Pruts staat dan ook op mijn Girly Things-lijstje.

De Ping-pong song is meestal het startsein voor mij en Pruts om leuke dingen te gaan doen. En van elkaar te ontdekken wat we wel of niet mooi vinden.

Mét Pruts erbij vallen me telkens weer andere dingen op die ik op mijn solo uitstapje niet eens zou opmerken. Finale keuzes maken gaat ook een pak sneller. Het scheelt heel wat dubwerk.

Maar die voor en na pret, en die twinkelende oogjes van Pruts, die zijn het leukst !

Beslist a girly thing !

————————-

* gefoeter : gemopper

Advertentie

21 gedachten over “Girly things

 1. ms

  Haha! Iedereen is anders. Ik hààt shoppen. Echt. Maar ik heb wel nagellak. Geen kleurloze maar ook niet echt gekleurd. Altijd dezelfde die bij alles past.

  En al ben ik dan nog niet met de kleindochters gaan shoppen (oh jawel, één keer met Amke. Ze was 2) heeft ze me vorige week toch gezegd: “jij en ik hebben dezelfde smaak hé oma”. Maar dat ging over fantasiejuwelen.

  Dat belooft.

  ;-)

 2. appelig

  Ik ´nagellak´ niet vaak. Ik ben er gewoon te lui voor zeker als er 3 of 4 laagjes op moeten. Je kunt zo lastig iets anders doen als je zit te wachten tot ze droog zijn. Ik heb op dit moment roze (maar wel redelijk knal) en blauw/grijs. Als ik eind december even klaar ben met boetseren zal ik weer een poging wagen.
  Shoppen en beautyfarm? Hm, ik ben niet zo’n girlything doener geloof ik.

 3. Christel

  Ik ben ook niet echt zo into girly stuff. Heb welgeteld 2 potjes nagellak, knalrode en auberginekleur. Maar aangezien ik brute force ben blijft dat er niet té lang op! Ik stoot vaak ergens tegen, etc.. echt de elegantie itself… :-)

 4. madam Arabelle

  Ooooh, ik ben kei-jaloers. Shoppen met een dochter en melige films kijken en samen teennagels lakken en haren vlechten enzo. Diepe zucht. Ik sta voor starwarsmarathons, loodjesgeweren, quadritjes en omterverstrochelen-wedstrijdjes waarschijnlijk, waarbij ik niets anders ga kunnen doen dan meewarig kijken en lijdzaam afzien tot het gedaan is en ze weer even in mijn kleine kereltjes veranderen.

 5. fotorantje

  jawadde een fluoperiode, nee dat heb ik nooit gehad
  wel mijn zwartperiode waar ik nog steeds niet uit ben, gewoon omdat zwart mij het best staat, maar er durft al eens een kleurtje bij komen
  Shoppen met Pruts moet heerlijk zijn, meiden onder elkaar
  maar shoppen en vooral kledij passen daar heb ik een hekel aan
  een beautyfarm dient om te ontspannen hé, ahwel daar zou ik nu eens niet kunnen ontspannen, stress zou mij dat geven, enkel stress :-)

 6. bea

  Ik ga niet zo graag shoppen, meestal als het echt moet en liefst alleen. Als mijn dochter mee is word ik onnozel, die zou passen en blijven passen om dan uiteindelijk te kopen wat ze eerst aandeed. Op dat gebied is ze veel meer girly dan ik. Nagellak…daar delf ik ook het onderspit: een kleur of 4, zij: ik weet niet hoeveel…heel veel. Ik draag hakken, rokken, kleedjes dus bestempel ik mezelf als wel degelijk vrouwelijk. Maar mijn dochter nog iets dat tikkeltje meer :-)
  Ik kan me inbeelden dat shoppen met uw nichtje wel plezant moet zijn, have fun!

 7. Emily

  Ik vind nagellak op mijn nagels erg mooi, maar ben simpelweg te lui om er de tijd voor te nemen.
  Shoppen, altijd leuk, als je geld hebt, en dat heb ik nooit. Alhoewel, op de een of andere manier heb ik toch altijd ‘iets’ over om toch dat ene shirtje te kopen.. ;$
  Ik ben niet een meisje – meisje, k heb gerust een paar dagen dat ik maar wat aantrek en het me gewoon niks boeit, zoals ik ongeveer zei in m’n post van van de week ;p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s