Sinteressante dingen

Bron : Google

De Sint is weer in ’t land. Wij Belgen zullen dat geweten hebben.

Er zijn de vele chocolade Sinten (de witte vind ik het lekkerst, al vind ik het telkens sneu om hem te onthoofden, vooral als het m’n laatste is  ! ), de letterkoekjes, en nu na 531 dagen, ook een begroting.

Een belangrijke stap naar een Belgische Federale Regering. Yep, nog ééntje erbij. Want we hadden al zogenaamde gewestregeringen (Vlaams, Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest). Dus zo onbestuurbaar waren we nu ook weer niet.

Op weg naar normaliteit dus. Van politiek instabiel naar gewoon – vertrouwd –  onnoemelijk ingewikkeld.

Nadat we door het ratingbureau Standard & Poor’s de roe kregen in de vorm van hogere leenkosten voor Belgenland, is alles plots in een finale stroomversnelling geraakt.

Je zou haast denken dat de Sint zich ermee bemoeid heeft.

Misschien deed ie mee aan de protestbaard-actie, maar vond hij het nu welletjes. Met zo’n meterslange baard over de daken hossen is ook allesbehalve handig…

Of deed ie alle tegendraadse politici in de zak, en schudde er ‘ns goed mee, zodat hun gezond verstand weer aanfloepte ?

Of hebben alle Belgen hun schoen(enkast) gezet met daarbij een smeekbrief ?

Of heeft de Sint doodgewoon zijn connecties gebruikt ?  In een vorig leven schijnt hij alchemist te zijn geweest…

Laat het nu toch zo zijn dat onze aankomende premier eigenlijk chemicus is.

Zou “Fiston” Di Rupo de chemische formule voor geldproductie, waar Nicolaas zo lang naar gezocht heeft ontdekt hebben ? En ook de formule om het geld eerlijk(er) te verdelen ?

Nu ja, de formule voor het politiek buskruit heeft ie alvast. Uitgetest zelfs.

Hoezo ? Door tot twee keer toe zijn ontslag aan te bieden aan de Koning, op een moment dat Janenalleman denkt dat het nu toch echt vooruit mag gaan (met zevenmijlslaarzen, of waarom niet, met het paard van Sinterklaas). En nog bedenktijd te vragen ook.

Voor wie bedenkelijk de wenkbrauwen fronst : dit ligt aan de ‘chemische onderhandelingstechiek’ van Elio, die naar verluid zeer evenwichtig is, en dus explosies wil vermijden (!).

Hmm … helemaal overtuigd ben ik toch nog niet. Vraag me nog altijd af hoeveel keer we de Zwarte Piet zullen toegespeeld krijgen, en hoeveel keer de roe …

Maar. Onze politici zien er alvast uit of ze hun Sinterklaaskado al te pakken hebben. Opgetogen. *

Het blijft raar. Plots lijkt geen enkel probleem te groot. Zelfs niet de sociale onrust door stakingen die in Zuid-Belgenland zou kunnen ontstaan.

Albert II, Koning der Belgen zal vast ook wel blij zijn. Wedden dat hij zingt : “… ’t heerlijk avondje is gekomen, t’ avondje van Sinterklaas… “

’t Wordt oorverdovend stil op z’n koninklijk bordes, zonder  dat af- en aangerij dat onlosmakelijk is verbonden met die consultaties …

Voor mij mag de Sint nog wat mandarijntjes en chocoladefiguurtjes brengen, een paar écht leuke gebeurtenissen, bloginspiratie en wat extra tijd.

En jij, beste lezer, wat mag de Goedheiligman voor jou door de schoorsteen gooien ?

——————————————–

* Update bij opgetogen : ondertussen weten we waarom : we krijgen een Sinterklaasregering ! Nou ja, weer ’s wat anders dan het afgezaagde “regering in lopende zaken …”

Advertentie

21 gedachten over “Sinteressante dingen

 1. Sharp Ben

  Hihihi, schitterend! ” … Op weg naar normaliteit dus. Van politiek instabiel naar gewoon – vertrouwd – onnoemelijk ingewikkeld… ” De nagel op de kop!

  Bedankt voor het linken, trouwens!

 2. appelig

  Goeie titel!
  ´Mijn´ Nederlandse regering is ook al helemaal in de Sinterklaasstemming. Ze bemoeit zich met de vraag of het paard van Sinterklaas nog op tijd gevonden wordt zodat de zogenaamde brave kids nog wel cadeautjes krijgen … Tja

 3. Bentenge

  Spijtig dat ik niet meer in de Sint geloof. Ik hoop dat hij die leeft van mijn te veel betaalde belastingen snapt dat ik voor hem/haar Sinterklaas speel, en dat zal weten te waarderen met een klontje en wortel voor mijn paard, een pintje voor mijn zwarte piet en een glaasje voor mezelf. Ik hoop dus dat de Sint een beter begrip voor de werkende mens door mijn schoorsteen kan gooien.

 4. Joyce

  Eerlijk? Sinds dat mijn droom in duigen gevallen is omtrent de Sint heb ik er helemaal niets meer mee. Beter gezegd het werkt echt op me zenuwen… erg he? ;-)

 5. catwalk criminal

  Van mij mag sinterklaas wel heel veel snoep door de schoorsteen (die we absoluut niet hebben, maar het idee is leuk) gooien, een nieuwe mobiel mag trouwens ook wel. Gelieve deze niet door de schoorsteen te gooien, ik wil namelijk dat hij nog werkt als ik hem vind. Ik ben bang dat sinterklaas dit niet voor mij in petto heeft, maar het idee is (alweer) leuk! ♥

 6. Shirley's Tempel

  Leuke Titel! Uhm de Sint mag van mij een lieve kleine chow-chow pup door de schoorsteen ”gooien met beleid”. Ik heb er al eentje, maar dan is ze niet meer zo eenzaam! (dus ik denk vooral niet aan mezelf, maar aan de sociale status van mijn hond)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s