The day after …

een feestje voel ik me altijd als na een boksmatch. Eéntje die ik gewonnen heb, maar toch. Knock-out.

Het anders dan anders ritme en de berg afwas die mijn aanrecht siert zijn hier natuurlijk debet aan.

Wonderlijk hoe je voor een festiviteit alleen denkt aan het feit dat het wel eens wat anders, wat specialer mag zijn, om nadien steevast te bedenken dat je je toch wel érg veel werk op de hals hebt gehaald.

Ach ja. ’t Is een traditie, zoals Kerstmis zelf.

Tegen de volgende editie ben ik de voorbereiding, het werk, en the day after alweer vergeten en zal de magie van de feestelijkheid ongetwijfeld opnieuw haar werk doen …

Maar nu kijk ik tegen een bestekloze werkelijkheid aan. Niettemin negeer ik het kletterend protest van servies en keukengerei en zoek mijn bed op.

Zoals dat ook gebruikelijk is na feestjes, komt er van slapen niet veel in huis. Reden ? Ik ben er eigenlijk veel te moe voor …

Gelukkig moet er de volgende dag niets, en heb ik dus tijd om aan een helder hoofd te werken.

En mijn Kerstcadeau, een ingebonden versie van ” De Gouden Raad van Tante Kaat Compleet ” in te kijken. Toen ik ging studeren kreeg ik zo’n boekje mee, en sindsdien ben ik fan.

Nu nog steeds, want het huishouden vind ik iets dat goed moet gebeuren, maar met een minimum aan tijd en energie.

Menig keer kwam de raad van Tante Kaat aan deze verzuchting tegemoet.

Nieuwsgierig sla ik dus het boek open. Willekeurig. Bij dit soort boeken kan dat, en dus doe ik het.

Ik beland bij deze tip : ” Ga nooit slapen zonder een opgeruimd aanrecht “. Die zit. De berg afwas, waar ik met moeite naast kan kijken, wenkt, wat zeg ik, brult.

Maar mijn zin voor netheid meldt zich afwezig. Dus ben ik in afwachting van die terugkeer poetsgewijs blind en doof.

Ik nestel me met een dekentje in de zetel, gewapend met de zapper, die deze keer zijn volle medewerking verleent.

Floep ! Daar verschijnt voor mijn oog Niecy Nash van ‘Clean House’ … Onder de gebruikelijke Ooooooooooohs laat La Nash me een voor en na zien, waar mijn mond van open valt. Niet dat ze het zichtbare leeuwendeel van het werk voor zich neemt – dat doet haar ‘gang’ – maar kom.

Blij dat ik kan zeggen dat je nog zonder je nek te breken in mijn keuken kunt bewegen. Maar aan de andere kant zit in mijn ooghoek die afwasberg toch wat in de weg … Niet aan denken. 

Niecy neemt afscheid en ik flits haar weg … Om bij ” How Clean is your House ” terecht te komen, waar Kim – of is het Aggs ? – me net een collectie vieze beestjes laat zien die niet  slecht zouden figureren in een horrorfilm. Brrrr…. Yuk, weg ermee !

De derde knip van mijn zapper brengt me bij de ‘tea en light refreshments’ van Hyacinth Bouquet, ofte een compilatie aflevering met bloopers (van de acteurs).

Het beginwijsje alleen al maakt me vrolijk, en het heeft beslist wat, om Hyacinth ook eens te zien lachen terwijl ze blundert …

Wees gerust : hierna was de berg snel weggewerkt ! Kijk even mee …

Advertentie

13 gedachten over “The day after …

 1. appelig

  Lang leve de vaatwasmachine. Ik keek vroeger ook met frisse tegenzin tegen de vaat aan.
  En als ik dan per ongeluk zin kreeg om eraan te beginnen ging ik in een hoekje zitten wachten tot de zin voorbij was ;-)
  Lollig filmpje!

 2. ms

  Nu ja, die afwas, ik weet niet. Meestal zit het overgrote deel wel in de afwasmachine, maar ik ga er mijn slaap niet voor laten als er nog een deel afwas in afwachting staat hoor.

  Afwas kan mijn leven niet beïnvloeden.

  Hahahaha …

 3. EsZ

  Wat ben ik toch weer blij met mijn vaatwasser als ik dit lees, haha… Als het eenmaal weg is, is het wel een fijn gevoel, maar dat beginnen eraan is gewoon drama.. Op deze manier kun je er helaas niet meer onderuit. Hogere machten hebben je ertoe gedwongen ;)

 4. Muireann

  Ik laat de afwas menig keer staan en kruip dus bijna nooit met een opgeruimd aanrecht in bed. Maar het valt wel altijd mee om het weer in orde te brengen de volgende dag. Behalve vandaag… :P

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s