No more rabbits in my hat … tot nu !

Don't worry. Bee happy!

Bron

Het sprookje dat “regelmatig publiceren” heet, bleek toch niet te bestaan.  Zat ik er even naast, zeg, toen ik afgelopen april nog dacht dat ik weer “gelanceerd” was. Fairytale gone bad. De stories zaten in mijn hoofd als witte konijnen in een hoed. En je weet hoe dat gaat met die dekselse langoren : ze willen er niet uit.

Het script voor een magische vertelling lag er evenwel. Sterker nog, het werd uitgevoerd.

Er was eens … een prins die koning werd, een koningin mét kroontje, en prinsesjes, simultaan in koningsblauw. Plus tronen, kronen, rijksappels en … een hermelijnen mantel. Die moet je gezien hebben.

Dus : ik voor de buis. Voor de kroning van Willem-Alexander, jawel. Wat moet je anders als je je nieuwsgierigheid naar dat fashion-statement van een paar eeuwen geleden niet langer kan bedwingen ?

Als wij Belgenlanders hiervoor moeten wachten tot de inhuldiging van Filip, dan hebben we ochotoghere zélf de imago-opkrikkende baard, die onze prins – van ongeduld (?) – intussen alweer afschoor.

Ik ben me nog aan het bedenken hoe deze mediaschuwe hark erop komt koning te willen worden, als ik W.-A. in het vizier krijg. Zijn uitdrukking strookt absoluut niet met het uitbundige “Daar sta je dan, je zag deze dag al zo vaak in je dromen …”

Tja, wat ziet een prins in zijn dromen ? Een keurslijf ? Een gouden kooi ? Een stapel meningen waar je je tong over breekt omdat je ze niet mag uiten ? Luxe, in ruil voor het uitdragen van traditie als baan ?

Wakker en wel zie ik Beatrix een gezellig omaatje worden dat doorheen de plechtigheid kleindochter Amalia bijpraat.  ’s Avonds komt de W van Willem naar boven. 

Jammer voor Filip, maar “we doen het beter dan de Belgen”* is op Kroningsdag historisch waar.

Een luxeprobleem. 

Vanuit Fabeltjesland kom ik in Blogland terecht. Daar probeer ik van een ander luxe-probleem af te komen : de halsstarrige weigering van mijn “little grey cells” om te schrijven. Ik heb last van woordlawaai en roest in mijn hoofd.

Rust en regelmaat zijn wat zoek. Mijn motor draait weer in de maat, maar de rest van mijn lijf is het ritme kwijt. Tijd is het antwoord. Hopelijk brengt ie niet alleen raad, maar ook fut.

Lezenderwijs ontdek ik dat tijd en fut eigenlijk ook luxeproblemen zijn, en de oplossingen daarvoor soms, dikwijls, meestal (?) sprookjesachtig .

Spiegelen we ons te veel aan Fabeltjesland, of is de wereld van prinsen en prinsessen toch dichterbij gekomen,  ingeburgerd ?

Eén sprookje blijft stevig overeind : mijn lezerspubliek laat zich niet afschrikken door een laag publicatieritme.

Wondermooi. Dankjulliewel, beste lezers !

—————————————————

*we doen het beter dan de Belgen : uitspraak van historicus Maarten van Rossem in “Pauw & Witteman” op 23 april 2013.

12 gedachten over “No more rabbits in my hat … tot nu !

 1. bea

  De kroning zag ik met stukjes en beetjes. Het had iets weg van een sprookje, een modern sprookje. Toch ben ik blij geen koningskind te zijn. Om de één of andere reden vind ik het wat triest, in een keurslijf zitten vanaf de geboorte…lijkt me ook niet alles.
  Hah, om ons af te schrikken zal je iets anders uit je mouw moeten schudden :-)

 2. Rianne

  Alles heeft zijn tijd nodig; ook het weer regelmatig gaan bloggen.
  Ik persoonlijk vind dat je little grey cells al weer aardig op dreef zijn.

  Groetjes, ook van Toet en de Toet-kolonie.

 3. LJ

  Uiteraard laten wij ons niet afschrikken; dankzij de in mijn ogen gewéldige uitvinding van feedreaders blijven wij trouw updates krijgen, hoe weinig er dan misschien ook zijn!
  Het koningshuis kan me totaal niet boeien, eigenlijk. Ook niet dat van de buren.

 4. Deborah Hamar

  Ik kom hier graag terug om te lezen. Ben zelf ook niet zo actief geweest haha.

  Vervelend is dat he? Wel willen schrijven maar het komt er op de één of andere manier gewoon niet uit. Ik herken het wel.

  Ach, het komt vast wel weer. En tot die tijd lezen we gewoon overal mee :)

 5. Anna

  De inspiratie komt vast en zeker weer bovendrijven. Geen nood, we houden het hier wel in de gaten. Eens mijn computerloze junimaand gedaan is tenminste :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s