Swooning Saturday 4 : ZoZ

Om het maar es met Herman van Veen te zeggen : deze ZoZ is een zwaan-kleef-aan. Zat ik eerst nog te zoeken naar een stoer liefdeslied, popte zomaar pats boem de frase ‘to boldly go where no man has gone before’ in mijn hoofd op.

The ‘grey ones’ humden er ook nog stellig het wijsje van the Eve of The War bij. Dat kon zonder enige repercussie, want bij zingen in het hoofd komen geen keelklanken te pas …

En je weet, beste lezers, als die celletjes van mij iets willen, dan zagen ze desnoods een heel ingebeeld bos door. Net zolang tot ik er koekoek van word en ’t uit mijn systeem moet … recht de oren van mijn lezers in.

Het moet gezegd : de topic is echt wel ‘bang on’. The War of the Worlds is brandend actueel met een vluchtelingen- en migratiecrisis die in alle hevigheid woedt, en die nog veel ballonnetjes à la het plan Samson zal zien opgaan voor er ’n oplossing komt die werkbaar is, en daarmee ook, voor ieder, een bestaan dat leefbaar is.

Want de almaar aanzwellende ‘niet hier’-stemmen moeten ook gehoord, overdacht én begrepen worden. Pas dan zullen ze verstommen, en zal ‘asiel’ als in “vluchten voor oorlogsgeweld” een mensenrecht worden dat oprecht gehonoreerd en dus ook uitgevoerd wordt. Of ook onderbouwd niet, natuurlijk.

We zijn in deze nog niet thuis, beste lezers, ’t zal nog daveren en dansen, denk ik zo. De Vulcan outlook on things zou wel wat zijn, om heel wat lonten uit het kruitvat te halen … Wat extra verstand in woelige tijden is nooit weg.

Hoe hypnotiserend kalm ook, van Richard Burtons zinsnede “creatures that swarm and multiply in a drop of water” krijg ik ’t tegenwoordig toch flink kouwer. Of hoe de fictie de realiteit inhaalt –  fast and furious onder de voet loopt, eerder.

Totdat de wereld werkelijk vergaat zeg ik : Live long and prosper, beste lezers. Spock is er onsterfelijk mee geworden, dus da’s best een goeie voorzet, toch ? 

Enjoy !

Zwijmelen op Zaterdag is een initiatief van  Marja.

Advertentie

14 gedachten over “Swooning Saturday 4 : ZoZ

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Dat indringende is er gekomen met wat hulp van van Veen, die heel prachtig mijn gedachten sprak. Ik vind de zwijmel heel prettig om doen, en ben best blij als je daardoor op het puntje van je stoel komt te zitten. Lief dat je me al bij de zwijmeltjes van vandaag hebt gezet en dank voor je mooie complimentje, Marja !

 1. dwarsbongel

  Mooie muziek!
  De naam Spock associeer ik in onze werkelijke wereld overigens eerder met de bekende kinderarts, die veel mensen geïnspireerd heeft bij het opvoeden van kinderen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Spock , maar dat werkt blijkbaar niet meer.
  Wat de vluchtelingen / asiel-(veilig heenkomen)-zoekers betreft, ben ik overigens banger voor de samenleving-ontwrichtende krachten van bevooroordeelde anti-krachten dan de vluchtenden zelf. Het nieuws van de laatste dagen beangstigt mij steeds meer…

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Mijn voorkeur gaat uit naar die van Vulcan, als het over Spock gaat :-) . Het nieuws weerspiegelt hoe groot het kluwen van dit probleem is, en als er niks ten gronde verandert, is en blijft een oplossing veraf … turbulente tijden idd, Dwarsbongel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s