Swooning Saturday 5 : Zoz

Na vorige week stil te hebben gestaan bij wereldproblematiek, mag ’t dit keer zwieriger, met ’n doem-doem-doem-doemmetje er doorheen en wat bien faire la folie. En heel praktisch : met aandacht voor de vraag wie de afwas doet … ook zonder papieren !

Pamdigi, ik wilde dat ik dit trio eerder op het spoor was gekomen. De dames zingen niet alleen ‘swinde’ ’n eind weg, ook soepeltjes naast elkaar andere teksten toonladderen is ’n eitje, allemaal zonder dat ’t schedelsmart geeft.

Een andere kunst van ze is, dat ze in vier minuutjes een heel jaar doorzingen. Das nog ’s wat anders dan bij de constructie van een Soft Sides pijnlijk steunen dat mijn celletjes vooral dànsen op muziek, eerder dan lyrics onthouden. Hoera voor een muzikaal geheugen !

Vandaag daarom een feestelijke ‘kijkterug’ op 2014 . In duplo, jawel. De eerste clip is een kennismaking met L.E.J. aka Lucie, Elise en Julie. De tweede is een mooie jaaroverview, verpakt in zo’n negen (!) stuks hippe hits, gekruid met een stevige snuif zomer, voetbal, zoekwerk, en, évidemment, des fêtes bij al die  beleefde victoires.

L.E.J. ‘on a blank canvas’ dus, mét strijker, wijl ze dit bezingen :

Ik vond ze allebei wat hebben – en kon bijgevolg niet kiezen. Iets met één en ondeelbaar en twee voor de prijs van één. Uitkomst : Summer 2014 x 2.

Molo-molo, beste lezers !

Zwijmelen op Zaterdag is een initiatief van  Marja.

Advertentie

14 gedachten over “Swooning Saturday 5 : Zoz

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Graag gedaan, Marja ! Ikzelf vond dit trio echt ’n opkikkertje … Het gebrek aan vertaling heeft met het hoge compilatiegehalte te maken, vermoed ik. Het tweede clipje verduidelijkt al wat, mag ik hopen. In deze mix zit nogal wat Stromae, en die heeft leuke vertalingen bij z’n clips, sinds ie zijn oog op Amerika heeft laten vallen. Echt een aanrader, om het Frans te omzeilen :-)
   De melodie staat, en de overgangen zijn heel vloeiend. Kortom, ik ben fan. Net als jij, begrijp ik :-)

 1. Dwarsbongel

  Dit is ontzettend leuk! Ik liet ze (voorzover mogelijk) tegelijk afspelen, na eerst apart geluisterd te hebben, en het klinkt in alle gevallen sprankelend en bij zonder! Nooit eerder van gehoord, dank je!

 2. frederiqueswereld1f

  Net als anderen al zeggen over het zwijmelen op Zaterdag. Je maakt kennis met muziek waar je nog nooit van gehoord hebt. Wat een verrassend mooi nummer. Een paar keer beluisterd. Ik heb genoten. Dankjewel voor je prachtige bijdrage.

  Liefs Frederique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s