Zwarte Vijfkant Zomer : Swooning Saturday 20

Dat wordt weer puffen, beste lezers. Woestijntemperaturen of niet. Want de sportzomer is afgetrapt. The Era Of The Black Pentagon Starts.

Mijn ach-ende-wee-gevoel beschreef ik al in Belgian Style. Gooi ik vandaag even in re-post, wegens brandend actueel. Met toevoeging, uiteraard, van  puike voetbalmuziekjes. Want – tegen alle logica in – juijj voor de voetbalhymne !

Geniet van Belgian Style 2.0, beste lezers. Ik ga voluit voor sportskipping intussen …

Sport. Ik kan er maar niet warm voor lopen. ’n Godsgruwelijke hekel heb ik ‘r aan.

Voor mij dus huilen met de (tricolore) pet op, tegenwoordig. Want zet om het even wat waar beeld of geluid aan te pas komt op en ‘t is groenes groenes grasje. Eerst Roland Garros, nu WK voetbal. Of nog erger : ooovverr-enthousiaste (radio)commentatoren die ” Jjjajaa-jaaaaaaa !!! ” in mijn luisterend oor brullen bij een momentum dat mij helemaal-totaal ontgaat. Snik ende snif.

Het compleet ontbreken van dat sportgen is evenwel een raadsel te noemen. Of godswonder, als je bedenkt dat ik dochter ben van ’n man die RX-gewijs kan aantonen dat ie een sporthart heeft. En daarbovenop aardig uit de voeten kon op een renbaan. Als in : aan atletiek doen in vroeger tijd.

Ondanks bovenstaande feiten, beste lezer, was mijn jeugd  geen sportieve kwelling. Want ik bewees mezelf als doorzetter eerste klas(se) . Prompt was m’n sporthuiver –  en die van mijn zus en moeder erbij – geen issue.

Wij dames waren wàt blij dat we ten huize geen voetbalfanaat hadden met toeters, bellen, vlaggen en dies meer. ‘t Was echtigentechtig  genoegen dat Gulliver er niet moe(s)t aan denken. Pfoe-pfhoe !

Bovenstaande context maakte dat niemand zich thuis stoorde aan een occasionele voetbalsamenvatting of een nog sporadischer WK/EK-match.

Een geweldig uitgangspunt, waarmee je heel wat kunt. Bijvoorbeeld nog meer voetbal ontduiken, als je later zelf huis gaat houden.

Maar vandaag ligt die strategie aan diggelen. Zelfs in mijn favoriete duidingsprogramma is voetbal geïnfiltreerd. Opgewekt hoor ik Annelies, het Terzake-anker zeggen: ” U keek voetbal en wij keken hoe u keek “. In deze beeldgewijs toegelichte one-liner zit zowaar het allerkortste voetbaloverzicht van mijn hopelijk lang leven vervat. En nog met een goeie uitslag ook ! Hoera ende joepie !

Een zenderflits later hoor ik iets van sputteren en wissels door Wilmots (bondscoach). Misschien wel onder ‘t motto : comme si, je n’existe pas ?

Nog een switch later een Grote Grinnik als ik een radio-presentatrice op JOE hoor zeggen ” … om de Algerijnen te bedanken dat ze niet al te goed gespeeld hebben, nog es hun nationale trots – dat is dus niet de voetbalploeg – maar deze Khaled met Aïcha.”

Typisch Belgian Style, dit. Eerst sputteren, dan toch doen en daarna nog even de tegenstander bedanken.

Ik ga alvast de Algerijnen, vertegenwoordigd in deze Khaled, niet passeren – daar is deze Aïcha te mooi voor.

De beste man had waarschijnlijk geen idee hoe profetisch en/of inspirerend de zin ” Comme si, je n’exist(e)(ais) pas ” nog wel zou worden….

The pressure’s on !

Voor meer Zwijmelplezier, klik hier.

 

Advertentie

27 gedachten over “Zwarte Vijfkant Zomer : Swooning Saturday 20

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   De positieve kant van voetbal is ongetwijfeld dat er zoveel leuke deuntjes bij horen. O ja, je hebt nog meer ter beschikking dan dat denksportgen, hoor. Er is nog het zwijmelgen, het ik-schrijf-mooie comments-gen, en best van al : ik laat me niet door het ziekenhuis kisten gen. Het stukje dat je erover schreef was voor mij een feest van herkenning. Heerlijk neergezet, al is de aanleiding naar. Hoop dat het herstel vlot gaat en dat het vervolg zich ten goede plooit. Ik duim alvast voor je !

 1. Rietepietz

  Misschien dat ik een piépklein stukje sportgen héb, maar dan alleen het “zelfdoen” sportgen. Sport kijken is iets aan ben ik hélemaal met je eens en voetbal is dan nog wel de állerslechtste optie ……. ben ik natuurlijk weer met een voetbalgek getrouwd, zucht!
  Maar goed, we zijn ondertussen 55 jaar getrouwd en hebben een soort “wapenstilstand” uitgevonden, onze geloofsbrieven uitgewisseld en zijn zo op voetbal gebied in een gewapende vrede terechtgekomen. Dat houdt natuurlijk in dat ik niet hardop zal juichen dat Nederland er niet aan te pas komt, maar dat doe ik gewoon héél stiekem van binnen;-)

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Met mijn eerder gammele constructie bestaat mijn zelfdoensport uit fysio. Een verstoorde motoriek maakt bewegen nog best uitdagend.

   Als Wawrinka speelt kijk ik altijd wel ergens een stukje, en ik ben Tourliefhebber. Ben dol op de vakantiesfeer die dan toch ook een stukje binnenkomt, en de prachtige landschappen. Stiekem juichen is nog wel wat, vind ik : je moet lekker niet kijken :-)
   Tot zover de sport : welkom hier !

 2. ria

  Ik luister en kijk altijd naar de laatste minuut in de sport , onthou wie er gewonnen heeft en op de koffie zeg ik héél enthousiast. Wat was zij/hij goed hé.
  Op zondag sport ik met de allerkleinste; hoofdje schouder knie en teen en blijf lekker op de been.
  groetje, Ria

 3. Kakel

  Ik vind het wel zo relaxed dat Oranje niet mee voetbalt. Al dat geleuter over “onze jongens.”
  Maar voor de Tour de France doe ik alles!

 4. Rianne

  Ik kijk alleen naar schaatsen en zelfs dat niet altijd… en heb gelukkig een kind wat ook niet naar voetbal (en wielrennen etc ) kijk…

  Mooie versie van Aicha…

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Wat een wave van opluchting zal dat geweest zijn, dat Yep dit van jou heeft :-D En Cheb Khaled doet dat stukken beter dan ik ooit zou en zal kunnen op schaatsen. Ik ben allesbehalve beenvast te noemen…

 5. Melody62

  Zolang als ik me kan herinneren heb ik als kind geroepen: als ik ooit trouw dan met een man die niets om die ellende geeft…. en ik heb woord gehouden, inmiddels bijna 33 jaar getrouwd en die slijk-der-aarde-ellende- komt er hier niet in, of beter gezegd, voor / op die kijkkast.

 6. Dwarsbongel

  Mooie muzikale verzameling! Ik vind sport kijken prettig, maar blijf er niet persé voor thuis. Hangt er ook vanaf hoe spannend en/of interessant de wedstrijd is, en soms gebruik ik het om op de bank in slaap te vallen… ;)

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   De Columbiaanse is beslist voetbalgek. She dare’s. Lalala… Maar echt, voetbal is voor mij toch echt meer La Tortura. Helemaal toen Vadermans me uit de droom hielp. Dacht ik nog heul optimistisch dat deze manie met een dag of 10 viel af te wassen, blijken het DRIE weken te wezen, snif.
   Nog een chance dat ik voetballiedjes en Shakira kan smaken :-)

 7. appelig

  Ik ben eerlijk gezegd blij dat ‘wij’ dit jaar niet meedoen aan het EK. Wat een rust, heerlijk.
  Hopelijk doen de Belgen het in de volgende wedstrijd wat beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s