Floriaantje : Swooning Saturday 21

Wat doe je bij snertweer ? Gewis dromen van de zon. En vooruitziend bedenken dat ze ook verzengend heet kan zijn, die Lora. Dus kregen mijn zogenaamd zonfilterende hoogbouwramen een extra laagje zilver. Onder de bezielende leiding én co-uitvoering van Vadermans ben ik nu de trotse bezitter – en vooral : gebruiker – van zonnerolletjes !

Lange neus naar wegsmelten ten huize, gebraden vissen in de visbak, gekookte hersentjes of ’n ‘tomatkop’, zeg ik !

Ik is blij, en the grey ones niet minder. Geniet mee van hun happy thoughts, beste lezers. Met glimmende knipoog naar eerder verschenen stukjes.

Floriaantje, zo zwart als roet, ging es wandelen zonder hoed, en het zonnetje scheen op z’n bolletje – daarom droeg ie een parasolletje.

Ja, mijn kinderlijke koppie ontweek al fluks menige culturele angel door het steevast zo te willen horen. Kinderen ervaren de dingen nog wel precies zoals ze die zich vooraf hadden voorgesteld, schijnt ‘t.

Wat doe ik vandaag met de overige coupletten ? Mijn celletjes zingen dit stukje kindernostalgie nog altijd jolig – de sloebertjes, want als ik zélf melodiemix, zetten ze het geluid uit – vaste prik.

Verder ga ik fris en fruitig de deur uit, om te wandelen zonder zélf de hond in het plaatje te zijn. Sinds mijn woonstee uit de herhaling van de loopgravenoorlog is weg-gerenoveerd, en de weg dus niet langer weg is, kan dat weer gewoon.

Zonder hoed natuurlijk, want hoewel ik na de stoom-zomer van 2015 wel een zonnehoedje heb, is dat niet bovenmatig waterproof.

In de hoosbuien van tegenwoordig, zou een eco-vriendelijke douche  – compleet met modellerend shampootje, mijn hoofddeksel in no time weer kunnen shapen, maar dat gaat ‘m alsnog niet worden. De bibbermodus die hieruit voortvloeit, laat vooral groen uitslaan, namelijk. Echtigentechtig, niet opbeurend. Al helemaal niet voor de elastiekjes van mijn goeie hum.

“En dat parasolletje dan ? “, hoor ik nu opperen. Welnu, daar gaat het net zo mee als met m’n pluu. Geskipt uit het script. Net als die prachtige boom voor mijn keukenraam. Nog altijd snik ende snif, hierbij …

Ondanks dat er van Floriaantjes handel en wandel weinig overend blijft, behalve guitige opgewektheid, is de rek van mijn elastiekjes gegarandeerd, beste lezers.

Want pluus en solletjes zijn zomaar even uitgedijd naar heuse zonnewering ! Op het moment van lezing dezer zotte zwans geniet ik heeeeeeeeeeerluuuuuuk van mijn ‘klimaatregeling’. Hoera ende joepie ! Dat het nieuwe groen nog altijd niet verder is gegroeid dan Piereverdriet, is  ’n kleinere catastrofe, eensklaps. Groene rampen buitenluiken is vanaf nu een optie, immers. Na puzzelen en pezen sloegen we de rol-opstand der parelsnoertjes overtuigend – in zesvoud maar liefst – neer.

Die no(i)sy neighbours met hun (verre)kijker en de mij immer vriendelijk toezwaaiende – maar onverbeterlijk laattijdig aangekondigde – glazenwasser annex hersteller hebben voortaan het zilveren nakijken. Ha !

Let de good vibes get a lot stronger, deze zomer !

Voor meer Zwijmelplezier, klik hier.

Advertentie

22 gedachten over “Floriaantje : Swooning Saturday 21

 1. Rietepietz

  ja héérlijk natuurlijk een zonnetje, maarrrrr……, achter glas wordt een mens daar nou óok weer niet altijd blij van.
  Ons serredak met “zonfilterend” glas ziet héus wel kans van de serre een (té) tropische kas te maken zelfs al kun je buiten nog bést “een paar mouwen” hebben!
  Grappig al die linkjes die , naar ik aanneem allemaal toepasselijk zijn, moet nog gaan lezen maar dat komt er nú even niet van.
  Sowieso eerst even van good old Bob Marley genieten, lekker goud van oud en misschien kunnen we de zon uit z’n tent lokken met deze melodie!

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Tuurlijk kan je ze lezen op jouw tijd :-) Geniet ervan, zou ik zeggen. Zonfilterend en zonfilterend is twee, weet ik, met een hele glaspartij ramen. Mijn hum zit alvast goed, met dat duwtje van Bob ;-)

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Een bofbips ben ik zeker. Zelfs met de aanschaf, want die viel nog nét binnen een gevoerde promo :-) Met zilveren ramen op naar gouden tijden, dus, als de zon nu nog wil schijnen.

 2. Rianne

  Met veel glas is zonwering een must…

  Wat je muziekkeuze betreft: Helemaal top, ook al is het nummer (en deze uitvoering) niet van Bob maar van Laid Back..

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Dank voor de opheldering ! Vond al dat het ànders klonk, haha. The best of both worlds dan maar : goeie versie met een mooi plaatje van Bob – aan wie ik bij deze toch vooral moet denken. En die must : vertel mij wat, na al dat bakken en braden van vorig jaar. Ik ben blij als een kind, ermee. Nu de zon nog …

 3. ria

  Vanavond wanneer ik me heerlijk gesetteld heb in mijn pyama ga ik hier op jou blog zitten genieten en dan mag de regen zijn laatste druppels strooien.
  groetje, Ria

 4. Melody62

  terwijl het hier voor de zoveelste keer vandaag plenst…. prijs ik me gelukkig geen zonaanbidster te zijn, integendeel zelfs…. die regen mag van mij vallen, geen enkel probleem mee .

  Je muziek is leuk, daar niet van, maar wat mij betreft mag de zomer… of beter gezegd die koperen ploert daar schijnen waar ik hem niet zal voelen.

  Fijn weekend

 5. Kakel

  Lekker swingend nummer, maar het is niet van Bob Marley (-:
  Je had beter regenschermen kunnen kopen voor je ramen, of denk je echt nog dat het zomer wordt??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s