Under the boardwalk : Swooning Saturday 23

“Onze Frank”, zijnde de weerman, geeft mee, dat juni 2016 de natste maand is sinds 1839.  Amai. Sinds de start van het apenlandje dat het mijne is, is het dus niet – misschien wel nooit ?  – veel waterachtiger geweest dan nu. Dat zal ik geweten hebben. Die Zeus ook, met zijn bende en hun waterballetten.

Die galjaars hadden het vorige maand op mij en de wereld gemunt. So much voor een mythologische connectie, dus.

Het regende constant ouwe wijven. Omdat die volgens het spreekwoord toch klompen dragen, trok ik ten langen leste m’n Crocs maar an buitendeurs. Desperate times call for desperate measures, tenslotte. En echtigentechtig, ze zijn stukken sneller droog dan sneakers.

De modepolitie heeft m’n fiat om, bij niet akkoord, de droogtijd van (stoffen) schoenen te timen. Wedden dat zelfs zij niet aan de eeuwigheid willen die dat in beslag neemt ?

Naast modemissers – hip zijn in regentenue of als verzopen waterkieken is nog wat – zag je vooral pluutjes op de bühne. Ze hadden ’n glansrol in het vaak daverende klank en lichtspel dat veelvuldig werd opgevoerd.

Bummer voor al wie om prakticale redenen pluu-loos door het leven moet. Met goeie luim is verregend zijn minder erg, dus hield ik de elastiekjes van m’n goeie hum in vorm door aan shampoo in de regen en daardoor schuimbellen te denken.

Works like a charm, behalve die keer dat ik het halen van papieren boodschappen ZO lang principieel achterwege had gelaten dat er in mijn heule have en goed werkelijk waar niet één keukenrolletje meer te detecteren viel. Toen joegen bozige dromen  – van eeuwig getomateerde theedoeken – me lichtelijk op stang, en de deur uit ook wel, ja.

Open doel was ik voor de wolk die net dan brak – wat zeg ik, met donderend geraas openscheurde. Alweer geen modische voltreffer, maar een regelrechte afgang als trendsetter. Snif.

Om nog wat bij te dragen aan het gewicht van ‘bad karma’ besloten mijn huishoudrolletjes om ook gezellig uit hun verpakking los te scheuren. Want wat die wolken kunnen, kunnen zij ook, en rappperderderr !

Gelukkig zagen ze af van ’t modderbadje voor hun teint, maar het resultaat was desalniettemin zwaar onflatteus. Ten behoeve van de modepolitie geef ik graag  mee, dat dat afscheurpapier een nog langere eeuwigheid dan schoenen opeist, om weer droog en bruikbaar te worden.

Na een miskleun van dat formaat krijgt je weer-app de overroepen hoofdrol. Want het weer, dat kan nog meer dan regenen. ’t Kan vriezen of dooien. Ergo : je trekt tig keer per dag je plunje aan, en dan toch maar weer uit, want de radar predikt hemelwater. Deze klucht is pas klaar als je boos bent, omdat ’t na sluitingsuur is, en je je voordeur niet bent doorgekomen. En de gevallen zeeën ook niet, hoera.

Dat is één optie. Maar er zijn meer alternatieven. Bijvoorbeeld.

Als ’t vriest, dan bibber je haast je vel uit, maar blijft nipt droog. Dat was die keer dat ik bij Flex aan de deur verscheen, die hij met een opgwekt : “’t Regent niet,” opendeed – om mijn duim te volgen, richting die inktzwarte wolk achter m’n rug. Hij wist me zonder een drupje tijdsoverschot naar binnen te loodsen. Hoera ende joepie !

Maar ja, die mooie liedjes, ze duren nooit. Al heulemaal niet als je geen nat pak wil halen. Euforie is de vijand, beste lezers. Want bén je dan een keertje droog thuis én zo slim geweest om een natte braderie te skippen, kan je alsnog zomaar de doorweekte sigaar zijn !

Bij ’n doorbrekend waterzonnetje wil ik nog even over de deur ’n vergeten artikeltje halen. Het omen is goed, dus doorlopen maar, die waterproof-cyclus. Ik ben nog geen ‘gecrocte’ halve meter verder of Zeus draait de douche vér voorbij open. (Jaa, wat had je anders verwacht ? Sliep uit modepolitie…)  Hercle * ! ’t Wil weer es lukken dat terug nog een grotere merde is dan door.

Ik scan de uitweg. Dan valt mijn oog op ’n uitgetekend wandelpad en luifeltjes. Restanten van de voorbije braderie. Vanonderrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeennnnnnnnn ! Andere schuilers moedigen me aan : “Hier, hier !” ondertussen plaatsmakend. Eén engel  heeft zelfs een handdoek voor me. Kouwe botten, maar ’n warm hart.

Als ik de waterdruppels uit m’n kijkers heb geboend, kan ik de humor van de situatie inzien. Staan we dan, met zijn allen onder een luifeltje, under the boardwalk. Drenkelingen die aan het driften zijn. Sommigen hun app checkend, en foeterend tegen hun mobieltje ” Awel, isda nu droog en zonnig ?!!!!!!!! ” Hilarisch tafereeltje, dat me tot The Drifters inspireerde.

Enne, Zeus, gehoord ? Droog en zonnig, alsjeblief !

Voor meer Zwijmelplezier, klik hier.


 • Hercle : Latijnse krachtterm

Advertentie

28 gedachten over “Under the boardwalk : Swooning Saturday 23

 1. Marja

  Een zalige, zwoele zwijmel. Dat is dan wel weer het enige voordeel wat wij er aan overhouden.
  Je hebt het allemaal heel beeldend beschreven. Ik zag het voor me.
  En nu willen we potverdikke ZOMER!

 2. Melody62

  Nou behoor ik tot die ‘gelukkige’ categorie van mensen die regen helemaal niet erg vind maar als ik jouw verhaal goed lees zou mij toch uiteindelijk ook wel de moed enigszins in mijn schoenen gezonken zijn. Soms .. moet je gewoon ‘go with the flow’ denk ik dan maar.
  je muziek is geweldig, blijft een prachtig nummer.

  fijn (en voor jou) heel droog, weekend

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Niet de moed, maar wel het water zonk me voornamelijk in de schoenen, Melody ! Maar Zaterdag heb ik gewonnen van het weer : ik was de plensbui voor, woehoe :-)

 3. ria

  Ik zwijmel maar met de wind, de regen af en toe zonnetje, mee vandaag. Deze zwijmel brengt me in herinnering ,1964 hoogzwanger van mijn dochter in een zwoele zomer.
  Leuk om weer te horen.
  Groetje, Ria

 4. Rietepietz

  Zó heerlijk rustig als je geen weerapps hebt….omdat je geen aaifoon hebt! En een paraplu heb je in ons winderige kikkerlandje óók meestal niets en dus…. gewoon kei-onflatteus in de plasticzooi gewikkeld als je nog een béétje droog wilt blijven. de énige andere optie is gewoon door de regen spetteren en nat worden en ach, als er thuis een warme douch wacht heb ik er niet zo’n moeite mee!
  lekker muziekje!

 5. Cellie Citroen

  Hilarisch omschreven. Tsja..telkens weer natregenen is niet echt fijn. Heb net ook maar even iets langer in het winkelcentrumpje doorgebracht, want het goot opeens buiten en ik had sneakers aan die ik nog niet had ingespoten (uhm…behandeld tegen vocht en vuil).

  Die clip is leuk en voor het huidige tempo heul traag. Dacht even dat die middelste heer een oom van Obama was.

 6. Natasja ('t pumpke)

  Vreselijk hè, zoveel regen. EN het blijft nog even wisselvallig.
  Ik hoop zo dat als straks de schoolvakanties beginnen het weer ineens omslaat naar strak zonnig!
  Mooi plaatje. Voor mij met herinneringen aan een zomer die wél zonnig was.

 7. Anna

  Yipla ☺ goed dat je er de humor van inziet. Een paar keer kletsnat thuisgekomen omdat het wolkendek openscheurde met veel toeters en bellen… het voordeel van regen in de zomer is dat het water op temperatuur is, toch 😉

 8. Dwarsbongel

  Tja, lang geleden, toen ik nog werkte op die ene humoristische afdeling tussen allemaal technische nerds, waar ik zelf tot de nerdischer regionen werd gerekend, was een running gag: de zomer viel dit jaar op maandagmorgen (datum).
  Als het ouwe wijven regent, lijkt me dat nog erger dan het Engelse “it’s raining cats and dogs”, want behoudens honden model kalf, zullen die niet zo zwaar vallen…
  Heerlijk nostalgische muziekkeuze! Ik had de sensatie dat dit een andere versie is dan die diep in mijn geheugen verborgen zat – die leek me van een solist en soberder qua instrumentarium. Dat maakt deze versie zeker niet minder mooi, en mogelijk vervormen de grijze spinnewebben het uitzicht van mijn grijze cellen op het muzikale verleden…
  Dank je voor deze zeer aangename muziek!

 9. Rianne

  Sommige filmpjes moet je niet in kleur zien ;-)… Wat een water weer.. Ik zal blij zijn wanneer het alleen nog maar ‘s-nachts valt..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s