Het Kabinetstuk : Swooning Saturday 25

Noot : deze post claimt geen objectivititeit en is daarbij vooruit geschreven, te weten tussen 8 en 10 juli ll. Bij lezing is de inhoud dus al historie, al staat ’t gebeurde toch maar mooi als ’n huis …

Oké, I know. Ga ik zo door, dan blijft mijn reputatie van sportskipper niet in tact. So be it.

Hoera ende joepie, want finaal zijn d’r nou rondjes aan zet waar ik blij van word.  Kilometers omwentelingen eigenlijk, die zich aaneenrijgen tot dé Ronde. De Gele (Greg) gekte waarvoor ik voor de buis zit.

All’s right with the world. Tv-gewijs dan. Vive Le Vélo is op de buis, inclusief de twinkelende oogopslag van Karl Vannieuwkerke. Geen sport-kruisbestuivingen meer, oeffffffff ! En plus zijn er opnieuw prachtige landschappen te zien tijdens de etappes, en geldt zelfs dat ik nog geen ducttape-visioenen heb gehad bij het overigens deskundig commentaar van Michel Wuyts. Te flabbergasted waarschijnlijk bij wat ie ziet.

Niet moeilijk. Wat een thriller kregen we te zien.  Het dak ging eraf – de wedstrijdboog bij de aankomst ging zelfs neer !

Tja als de heren politici, – de kabinetards – er weinig anders van bakken,  dan zeggen dat er elders ook trubbels zijn, en daarbij ostentatief onderuitgezakt in het parlement zitten*, dan moet de oemmmmmmmmmmmmpfff van ’t kabinetstuk ergens anders vandaan komen. Weg met dat oubollige DISCO-gedoe (disasterous – impossible – superstitious – crazy-crazy-complicated). O zo !

Het rijk is aan de nieuwe lichting. Kleurrijke, eigenzinnige teddyberen – gele leeuwtjes. Rijders met jeu, voortvarendheid, poeier in de benen en pit. Het peper en zout van het peloton.

Sagan bijvoorbeeld, die met Tour-ritzege op zak, verry happy speelt in zijn eigen film, Greg die de koerswetten slimweg herschrijft, en Cummings, die cooked en wel het vuur uit zijn fiets trapt ! Ook fenomenaal : die gevreesde bergrit, die Dumoulin op zijn naam schrijft …  Joechei voor de Lage Landen !

En dan de looks nog …desirable, irresistable, supersexy, sweet as candy. Oh……. Oh……….. Oh ……….. !!

Je voelt ’t al op je wielersokken aankomen, beste lezers, Ottawan is de vandaagse zwijmel. Fun in de seventies D.I.S.C.O it is.

Ideaal geschikt : zotjes, kleurrijk, met een snipje geel, veren om naast de nodige peper in de rennerskont te stoppen en ’n handvol complimenten voor wielrenners-charisma tout court !

Voor meer zwijmelplezier, klik hier.


… zitten* : cfr. Juncker, Europees Commissie-voorzitter.

Advertentie

18 gedachten over “Het Kabinetstuk : Swooning Saturday 25

 1. Melody62

  wat een bevlogen blog over een onderwerp dat mij in positieve zin niet raakt, dus ik zeg er maar verder niks over, behalve dan dat je het heel mooi en vurig hebt beschreven. als mijn antipathie niet zo groot zou zijn zou je me (bijna) een fan hebben laten worden.

  Je muziek is geweldig, oudje van goud.

  Fijn weekend

 2. Hartelijke Hot Hulk

  Superleuke story over de #TDF2016 waar ik als bewogen rennert gek mee ben
  Maar met die swingende clown heb ik niets 🙃

 3. Regenboogvlinder

  Lekker enthousiast zeg, leuk! Ik kijk ook weer redelijk mee.. Vroeger fan, later weer niet, maar ja, mijn Jan houdt er ook van dus ik zit er wel weer een beetje in.. Veel kijkplezier nog.. Lekker nummer ook!

 4. garboj58

  Heerlijk oude disco kraker uit een voor mij prachtig jaar ”79, leuk dit nummer weer voorbij zien komen….wielrennen heb ik op zich niets mee, wat ze presteren daar neem ik mijn petje voor af…….
  Fijn weekend!!!

 5. Dwarsbongel

  Het is muziek “van na mijn glorietijd”, maar uiteraard wel gehoord op de radio, toen men nog radio luisterde. De eerste keer dat ik er beeld bij zie, denk ik. Ik krijg er spontaan spierpijn van het kijken, meer dan van het fietsen! Gisteren een minirondje gedaan van 45 km, maar meer genoten van het landschap dan me ingespannen.
  Toch mooi twee etappes voor Tom Dumoulin en Bauke Mollema tweede in het klassement. Zonder die rare jurybeslissing in het voordeel van Froome zou hij vlakbij de eerste plaats gestaan hebben, maar hij heeft iets rechtgezet in de tijdrit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s