Vlam, vuur en vonken : Swoon 26

De realiteit prikte met een zoveelste aanslag de wielerbubbel waarin ik zat helemaal lek.

De wereld staat in brand, lijkt ‘t. Het regende minuten stilte. Voor Nice, voor Munchen … Oplopende minuten, waarvan je in contrast met de bijeengefietste Tour – tijdsverschillen niet blij kan worden. En wat voor gensters zullen de brandhaarden die Brexit en Donald Trump heten nog gaan geven ?!

Bij zoveel actueel vuurtje-stook hoort een vurig lied. Bastille met Fire.

Niet zomaar gekozen, natuurlijk. Deze tune kwam voorbijgespeeld  in mijn geliefd wielermagazine Vive le vélo.

Maar credit where credit is due : ik heb dit jaar ook errrugg genoten van de Avondetappe. Je moet wat, als je de prestaties van je wielerhunks nog even wilt terugkijken en nabespreken, tenslotte.

Hoera voor de Noorderbuurse samenvattingen. Wat een vaudeville zeg, om net als de Lage Landen er stààn in Frankrijk, nog steeds voetbalspektakel, waar je nota bene al uit ligt, door de strot gedouwd te krijgen.

Heerlijk, die speldenprik – of was ’t een heul speldenkussen –  van Van Avermaet: ” Vannieuwkerke met zijne Panenka, …. “ mét resultaat ook nog, want hupseflups pleegde op de Belgenlandse televisie het wielrennen ’n kraak in een voetbalmagazine . Hà, FIFA. Lange neus !

Ik heb genoten, en naar ik hoop mijn lezers ook van m’n (ongeweten) bevlogen verslaggeving. Van ene Rob, al weet ik nog steeds niet welke plaats ie heeft in het wielergebeuren. Van de bovenkomende Guus Meeuwis, ook. Leuke passage.

En van de stijlrijders, niet te vergeten. Van Sagan, die zijn eigenste zelve is en ook nog es een buitengewoon aantrekkelijke gladiator. Van Greg, die gele leeuwtjes spaarde, en van een specialleke als De Gendt, die niet van massages, maar wél van M&M’s, houdt. Het ideale krachtvoer, zowaar, om de Ventoux op te scheren.

Van Poels, die maar goed blijft, daar waar ie eigenlijk ooit al op fietspensioen werd gestuurd. Kom er maar achter. Hoe geel de opperkanarie ook mag wezen, hij komt voor mij toch achterop, zenne, qua charisma.

Jammer, maar ik kan maar niet warm draaien voor ‘Froomie’. Neuh, doe me dan maar Dumoulin – knap en wel op die ‘hotseat’. Nou maar hopen dat zijn olympisch ticket niet ook  op het knipweg-stoeltje zit door die polsbreuk. Supersneu.

Het slotakkoord van mijn gloedvolle swoon is voor die heerlijk eerlijke Bauke, groot gentleman in het verlies. Ik voelde mijn hart zakken in zijn plaats, toen hij es slikte, en de journalisten trotseerde. Klasse, en wat een vuur voor zijn vak, en alles wat daar ook op afgrondmomenten bij komt kijken !

Dussss : things we lost to the fire.

Vandaag weer  in duo. Zelfde lied met tekst of met beeld ! A vous de choisir !

Voor meer zwijmelplezier, klik hier.

Advertentie

18 gedachten over “Vlam, vuur en vonken : Swoon 26

 1. Melody62

  Zoals je misschien al wel hebt meegekregen, of niet, dan weet je het nu gelijk *glimlach*, heb ik niets met sport what so ever, dus ook niet met deze tak ervan. Ik uit dus ook verder maar geen mening want die heb ik niet, zou onmogelijk objectief en zinvol zijn toch?
  Je betoog …dat is een heel ander verhaal, daar spuwen de vlammen vanaf en als ik iets kan waarderen in een mens is het wel het uiten van een passie.
  Je muziek past er alleszins goed bij, en al mag ik van je kiezen, ik vind ‘gewoon’ beiden leuk.

  Fijn weekend.

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   *glimlach terug* Je bent een kanjer dat je de sport trotseert ! Troost je : de Tour is bijna gereden, en dan is mijn sportvirus uitgewoed, op een Sagan filmpje na, zonder sport. Maar wat een mooi veertje over mijn betoog. Ik wist eigenlijk niet dat ik zo gloedvol overkwam zeg :-). Dankjewel en goeie zondag nog !

 2. Cellie Citroen

  Terwijl de wereld vol zit met lone Wolfs bekijk ik de 2e video en deze is mooi. Snap goed dat je de wielersport een warm hart toedraagt. Ik niet zo, maar ieder zijn meug.
  Straks Rio maar morgen eerst nog F1.

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Vanwege de lone wolfs staat het tweede filmpje erbij, Cellie ! Daar zitten we op dezelfde golflengte ;-) Je zou ’t aan mijn sportgetinte blogs van de laatste tijd niet zeggen, maar brrrr voetbal en F1. En Rio ga ik vakkundig ontduiken, geloof ik :-)Mijn sportgen is kieskeurig : Tour only, haha.

 3. Dwarsbongel

  Weer een nieuwe band leren kennen, de moeite waard!
  Sporthelden genoeg deze zomer, en niet alleen de eindwinnaars…
  De fiets met het kromme stuur heeft mij over lange afstanden gedragen, vergelijkbaar met touretappe’s, maar in lager tempo en op hogere leeftijd dan de huidige coureurs. Thans beperk ik in overeenstemming met mijn leeftijd en conditie mijn actieradius. De bewondering voor de profs is er niet minder om. Zoals de bewondering voor sporters die op kleinere afstanden topprestaties neerzetten, zoals Dafne Schippers.

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Ik heb niks met sport op de Tour na dan. De beelden van de landschappen tijdens de rechtstreekse uitzendingen zijn voor mij vakantie. Ook de in dit logje benoemde randprogramma’s hierrond kunnen me zeer bekoren. Heb bewondering voor grinta, al hoeft die voor mijn part niet sportafhankelijk te zijn ; wat heroïek is nooit weg, toch? Fijn dat ik je op een voor jou nieuw muziekspoor heb kunnen zetten, Dwarsbongel !

 4. Menck

  Vive le vélo is zowaar mijn ding. En dat terwijl ik niets heb met wielrennen. Ik vind het, onder leiding van de immer beminnelijke Karl Vannieuwkerke, gewoon een goede talkshow.

 5. Marja

  Ha, daar ben je toch nog. Mijn pc gaat rond 10 uur uit en ik zie dus nu pas jouw bijdrage. Bedankt. Ik ga zo luisteren. Eerst even wakker worden. ;-)

 6. ria

  Ik vind niet leuk genoeg om er uren naar de kijken .Toch kijk ik altijd naar de eindresutaten en steek even mijn duim omhoog naar de winnaars.
  De muziek vind ik heel mooi om te horen.
  Groetje, Ria

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Dankje Ria ! Hier komt het voorbij in de achtergrond, en als het koersverloop fleps is, kijk ik maar met een half oog en oor. Maar de kastelen en landschappen die voorbijkomen zijn vaak top ! Ik vind alle deelnemers krakken, al ben ik niet van alle een fan …

 7. garboj58

  Heerlijk nummer van deze groep…. Britse groep die nog niet zo lang bestaat, maar toch zeker zeer leuke muziek maakt….

 8. Villasappho

  Ik vind het een sport om de sport te ontwijken at the moment en het lukt me hier dus even niet.Met passie beschreven en afgetopt met een geweldig nummer!

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Kijk aan, nieuw bezoek ! Welkom hier en dank voor je mooie reply ! Pinky swear : mijn volgende stuk handelt niet over sport. Dan is de Tour klaar namelijk, en word ik weer een fervent sportontwijker. Maar ja, dat vraagt wat in een olympisch jaar. Een discipline op zich :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s