Sugary Sweet

Hillary mag dan niet van de sugar-coating zijn, ik vind het wel wat hebben, met de Sint in het land. Ideaal, om de heftige voorbije maand te verzoeten.

Sinds de invoering van suiker als algemeen keukengoed is er ’n hele weg afgelegd. Niet alleen in de keuken, in baksels en desserts, maar ook door de witte korreltjes zélf. Tegenwoordig hebben die zich gebundeld en plachten ze T-man te heten. Dit suikeren mannetje stal mijn hart, omdat ie mij zo deed denken aan een paarlen ventje dat ik in de eerste klas maakte – met veel hulp van de juf.

Hoor het tromgeschal en de bazuinen in dit feit, beste lezers, want het is een uniek knutselstuk. Ik heb het nog steeds, en ik ben er nog steeds een beetje smoor op.

Wat toverstof heeft mijn kereltje nu opnieuw leven in geblazen. Tegenwoordig wacht deze eigenzinnige suikercollectie zijn huisgenootjes thuis op – na een lift naar huis, gaat voor hen op pannenkoekexpeditie, en blaast hierbij vrolijk een suikersnoet bij een klein meisje. Een persoonlijke favoriet, beste lezers.

De laatste tijd gaat ie skaten, met zijn nieuwste schat : rietsuiker. Maar dat is nog wel es een verlieslatend ritje, tot het weer tijd is voor thee !

De wereld om ons heen slaat harten vaak aan gruzelementen. Een paar suikerzoete elementjes, met wat plakkracht kunnen dan heel welkom wezen.

Ariadnesdraad ruimt daarom graag wat plaats in voor het zachte kantje van schattige reclame.

Als pancake lover nog een keer de pannenkoekentocht  en de laatste nieuwe – omtrent rietsuiker.

N.B. Ik weet niet helemaal zeker of alle filmpjes overal getoond worden door YT. Ik hoop ’t wel, en heb in elk geval voor ééntje een sluipweg. Mocht het meest recente spotje niet te bekijken zijn : ik heb ter verzoeting het muziekfragmentje dat erbij hoort, beste lezers.

Zoete zwijmels gewenst !

Voor meer zwijmelplezier, klik hier.

Advertentie

27 gedachten over “Sugary Sweet

   1. Rianne

    Nou, geen negatieve bijwerking? Alleen het zien van sugar-boy maakt dat mijn bloedsuiker omhoog schiet.. ;-)

 1. dwarsbongel

  Prachtige invulling, zwijmelen op smaakvolle zoetigheid met grappige beelden! De eerste clip bracht me terug naar het Kingston trio: https://www.youtube.com/watch?v=dQh4M_eZ-xs
  De tweede titel deed me even zoeken, die is door velen opgenomen (o.a. Johnny Cash), en er wordt inderdaad vermeld dat de eerste opname stamt uit 1928 door Harry McClintock: https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Rock_Candy_Mountain
  Mooi verhaal, mooie beelden en interessante info!

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Dat klopt, Dwarsbongel, Raspberries, Strawberries is idd van the kingston trio. Heb ik nu niet geplaatst, omdat het anders eivol zou staan met fragmentjes, maar wie weet komt ie in de zomer nog wel een keertje voorbij :-) Dank ook voor de extra info, dat is nooit weg voor wie meer van deze uitvoerder wil horen. Enig dat mijn lezers zo door de fragmentjes worden begeesterd *blij mee*.

 2. Lieve Vranken

  Echt zoet doet goed met een warme tas chocomelk en een deugddoende babbel. Op naar 6 december, Ik wens iedereen een zachte dag .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s