Soft Sides : The 2016 edition – Superswoon

Wat is met z’n cheesy crust aan mijn ribben blijven plakken ? Tafereeltjes in  woord, beeld en klank. 2016 aaneengeregen van dag tot draad. In de vorm van een Superswoon. Goed voor ’n zwierige overgang !

Super dark wave, stond bij de commentjes op deze clip. Accurate beschrijving voor de donkere en duistere golven, die de diepste krochten der wereld, en ook Belgenland, overspoelen. In 2O16 borrelt en ‘boemt’ er overal van alles …

Maart : #Praying for Belgium : Dit lied, en deze Mohamed blijven me bij… Belgenland wordt met #failedstate om de oren geslagen, maar andere naties zullen zich, later dit jaar over diezelfde vraag moeten buigen – Nice, Berlijn …

Ooit in het nieuws, en ik geloof het instant : toestellen gaan bewust sneller stuk. Mijn stofzuiger, oven en tv, ze deden of doen niet meer mee. Niet eerder in huis, maar prachtig functioneel : mijn zonnewering. Whoe-hoei ! – Juni.

En nog een bom : Brexit. Het kon niet, mocht niet, zou niet, maar het wàs plots feit. #Falende peilingen.

Thema van de cartoon op deze pagina: Een te groot deel van Engelsen wil uit Europa, klik op de cartoon om naar de volgende te gaan

Juli : dit blog boomt. De lezersaantallen schieten uit de startblokken – mijn meest gelezen maand – en de Tour ook. Ariadnesdraad heeft het wielervirus te pakken – Gele & Gouden Greg – maar lezers nemen ’t sportief op ; #mijngeweldiglezerspubliek, dat waarschijnlijk wel een danske placeerde toen ’t ein-de-luk klaar was ! Toch nog even ’n Sagannetje, om het af te leren …

Ik zwijmel dit jaar vrolijk mee, en krijg de meest opgewekte reacties : “Ohh heeerlijkk dit, schitterend hoe jij pech in hoofdletters zo hilarisch kunt opschrijven dat ik bijna buikpijn van het lachen krijg…. en dat terwijl dat zo herkenbaar is ook hier momenteel.” -Melody. Geweldig lief, en humorvol, mijn lezers !

Zomer is ook : Pokémon zoeken.

Augustus dan. Het Baantjer-thema van Toots is favoriet, maar voor deze immer lanchende Vlamerikaan mag ’t internationaler <3. The American Dream…

Oktober : uit de VS komt het fenomeen horrorclowns overgewaaid. Niet veel later zitten ze er zélf met één opgescheept. Trump is president-elect en de Amerikanen dragen speldjes. # Amerika kiest.

Leaving the table, Leonard Cohen – en Come Back To Me zingen zal niks helpen.

Afscheid van de charismatische Obama, dus.

Hillary conceeds : november. ’t Kon niet, mocht niet, zou toch niet, maar …WAS. #Falende peilingen, op repeat. Een Stevige Snuif Girlpower mag op Ariadnesdraad niet ontbreken. Daarom de integrale speech, beste lezers.

december : Aarrghhh, Pietendispuut again. Wereldprobleem. Mooi opgelost in dit Sint-Clipje :

Kerst komt, maar de vrede nog lang niet. Schwere Sachen, ook voor girlboss Angela Merkel. Wie wil er nou als Kerstkado ’n aanslag in Berlijn ? Voor het mooie, maar niet meer bestaande Syrie – Alleppo, deze van Ofra Haza. Er mag wel es een nieuwe, schallende klopper op die hemeldeur !

Grmmpf : nutsvoorzieningen weer duurder in 2017 : wanneer denken die prijsstijgingen nu es “We kunnen er beter mee ophouden ?”

Ach. Wij hebben ze tenminste – dat kunnen de hopen op de vlucht en in erbarmelijke omstandigheden niet zeggen. Fiat lux ! Vooral in de hoofden van diegenen die hiervoor een uitweg moeten zien …

Donald Trump officieel bevestigd als President. De eerste steen van wat allemaal ?

Misschien toch gehoord, daarboven : Music for Life breekt records met de goede doelen-actie, en in NL doet de tegenhanger het ook super. Op deze warme gloed zwaai ik 2016 uit …

Fijne jaarwisseling !

Voor meer zwijmelplezier, klik hier.

Advertentie

26 gedachten over “Soft Sides : The 2016 edition – Superswoon

 1. Marja

  Mooie muzikale samenvatting. Ik heb ze niet allemaal in mijn overzicht opgenomen, omdat Obama en Clinton daar niet echt in passen. Dank voor je enthousiasme.
  Ik wens je een prachtig, gezond, vredig en liefdevol 2017.

 2. Melody62

  Een jaaroverzicht maar dan net ff anders! Wat heb je er een werk van gemaakt joh, *neemt petje af* …. sommigen heb ik helemaal beluisterd en sommigen maar half half, dat vergeef je me wel toch hè? En jeetje *bloos* ik word nog genoemd ook, wat een eer ;-)
  Een volop bewogen jaar, een swooning jaar om met jouw woorden te spreken.

  Wens je voor het nieuwe jaar een swooning jaar vol geluk, liefde en gezondheid!!

 3. Corry

  Wat een werk heb je van je jaaroverzicht gemaakt. Petje af. Heb niet alles helemaal beluisterd, maar erg genoten van sommige muziekkeuzes. Dankjewel!
  En nu op weg naar 2017. Het ga je goed.

 4. ria

  Hier kom ik vanavond heerlijk zwijmelen . Er is hier buiten al zoveel lawaai dat ik de tv voorlopig niet aan zet . Petje af voor jou prachtige afsluiting van 2016.
  Wens jou alles wat kei mooi en keigoed is in 2017
  Lieve laatste groet in 2016

 5. Matroos Beek

  Zalig de herinneringen die opborrelen bij jouw muziekkeuze. Ik was meteen op dreef met een van mijn favoriete nummers alle tijden. Anne Clarck! Yeah!
  Een gelukkig, muzikaal en gezond 2017!!!!

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Wat leuk om te horen dat je interesse was gewekt, Dwarsbongel ! Wat sprong er voor je uit ? Wat betreft de wensen ben je keurig op tijd hoor : in mijn optiek is ’t nog heel januari Nieuwjaar :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s