Letterkesmensen

krakez.com - random cool & funny pictures

Bron : weheartit

Mensen die gaan bloggen veranderen. Van non-blogger worden ze opeens blogger. In  een spreekwoordelijke vingerknip nog wel (zo ongeveer vijf minuutjes).

Maar wat aan dit stadium voorafgaat is veel ingrijpender. Een echte transformatie. Tenminste, voor mij.

Wie aan het bloggen slaat wordt (nog meer) een letterkesmens. De realiteit wordt een samenstelling van letterkes die woorden vormen. Woorden die een samenhang hebben en als ze met genoeg zijn, een rode draad door een heel eigen-aardig verhaal weven. Een verhaal dat vanuit verschillende perspectieven geschreven, gelezen en begrepen kan worden. En dat allemaal in één en hetzelfde ogenblik. De magie van het bloggen.

Alles begint bij het kijken naar de werkelijkheid. Kijken vanuit verschillende perspectieven (grappig, doordenkertje, uniek…) Bijkomend stel je jezelf dan de vraag of het wel blogbaar is. Heb je veel of weinig achtergrondkennis nodig? Staat het stukje op zichzelf ? Kan je het op verschillende niveaus lezen ?

Dan is er je eerste postje. Eén is geen, denk je dan. Al gauw heb je een heuse blogcontent. Stilaan wordt je nieuwsgierig naar wie je schrijfseltjes leest en wat je lezers, die je dankbaar bent, er van denken? Hoe typeren zij je blog?

Nieuwsgierig als ik ben, wil ik graag weten hoe Ariadnesdraad gesmaakt wordt …

Meteen weet je nu ook,  beste lezer, waarom ik je de laatste tijd bestookte met “eigen” linkjes … ;)

Zijn mijn favoriete schrijfsels ook de jouwe, of net niet ?

Advertentie

11 gedachten over “Letterkesmensen

 1. appelig

  Leuk gedaan die votes. Ik ben ook wel nieuwsgierig naar wat men leuk vindt. Maar als je genoeg varieert zit er voor iedereen wel wat bij lijkt me. Ik vind het wel grappig om over de Belgische regering te lezen (ook al is het niet de mijne), maar als je er dan diep induikt en moeilijke woorden gebruikt raak je me kwijt, dan snap ik het namelijk niet meer :-)

 2. lilith8heather

  Ik heb ook gemerkt dat ik de wereld meer in verhaaltjes ga zien, gesprekjes worden blogonderwerpen en verdienen uitdieping, boeken verdienen reclame, gedachten worden een beetje beter uitgewerkt… ‘k Moet alleen nog wat zekerder worden over mijn blog.
  Letterkesmens, klinkt tof – een categorie waar ‘k graag bij hoor :-)

  Ik vind trouwens dat je blog voldoende variatie biedt – zo wordt hij wellicht door veel mensen gesmaakt, goed teken :-)

 3. molly

  Bloggen is best lastig als je “in” wilt blijven!
  Ik ben slecht in woordkeuzes,soms heb ik een opleving in gedichten maken of verhalen schrijven. Maar momenteel is het niks;-)

 4. zapnimf

  Gij zit te vissen naar complimentjes… ;-)

  Ik weet ook uit ervaring dat het met het bloggen ook ineens gedaan kan zijn. Gewoon het niet meer kunnen opbrengen om er zoveel tijd aan te spenderen. (En dan ga ik ineens weer keiveel boeken lezen en knutselen.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s