Sweet sixteen

Het aroma van Douwe Egberts is nog niet helemaal vervlogen, dus gaan we nog efkes door op het verjaardagselan.

Het is zoetjes aan traditie. Een favorite game zeg maar, die felicitaties per blog. En m’n überschattige centimeterkes zijn weer jarig … duss.

Liefste Pruts,

Mijn 16-jarige, nog steeds überschattige collectie centimeterkes ! Wat ben ik fier op je. Onwijs, woest veel, om ontelbaar veel redenen.

Nog zie ik mezelf naar je kijken, bijna 16 jaar geleden. Jij, kleine uk, in reiswiegformaat op het keukenschap. Grote blauwe kijkers strak op me gericht. Geen spiegel in de buurt, toen, maar ik weet zekers dat een ànder paar blauwe ogen – de mijne – even gebiologeerd terugkeken. Vol bewondering. Zoveel centimeterkes geleden was ik namelijk al dol op je !

Het reiswiegformaat is inmiddels weggegroeid, maar de “wauw” van mijn kant is lekker gebleven. Mijn ogen blinken als ‘k je zie. Niet zo gek, want het is heel plezierig om jouw Tantetje te zijn !

Dat je maar veel “ogenblink” te weeg mag brengen, te beginnen bij vandaag !

Gefeliciteerd, en have fun ! En xxx-jes, dat ook !

Advertentie

12 gedachten over “Sweet sixteen

 1. Menck

  Nice! Ik ben nonkel én peter van ook al zo’n überschattig ‘centimeterke’. Nog geen zestien qua leeftijd, maar wél al qua uitstraling. ;-)

 2. bea

  Al 16….gaat snel!
  Felicitaties voor Pruts die nu eigenlijk, aangezien de bijgekomen cm’s (van de jaren zwijgen we), misschien aan een nieuwe naam toe is?? ;-) Ook felicitaties voor de trotse tante!!

  1. ariadnesdraad Berichtauteur

   Mercikes, Bea ! Ik hoor nog geen protest – ze heeft pas nog de upgrade van Prutske naar Pruts gehad :-) Stiekem denk ik dat het knuffelgehalte in dit koosnaampje haar wel bevalt …

 3. ariadnesdraad Berichtauteur

  Dat kan de pret niet drukken, Deborah! Dankjewel ! Pruts vindt ALLE reacties leuk. Die benaming is historisch gegroeid. Als je zelf, net als ik, klein bent, is dik 25 cm extra om te knuffelen een heuse collectie centimeters. Maar Pruts blijft ze ook, want hoewel nou toch een heuse jongedame, is mijn overigens écht lange collectie centimeterkes toch nog de Mini, wegens de jongste van m’n nichtjes. En überschattig hoort erbij, want op dat woord is ze dol. Vandaar. Wel ben ik nou benieuwd naar de reactie van Uk als je ‘m zo gaat noemen …. :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s