Mijn helpende hand is een hond !

Commercials. Invasieve dingen zijn het.

In ons multimediaal bestaan kan je er almaar moeilijker om heen.

Zit je net naar iets spannends/leuks/interessants te kijken ….  floept het beeld weg om je op te zadelen met iets waar je tenen van gaan krullen ! Grr.

Tegen de tijd dat je weg-en-weer-terug gezapt hebt, ben je ook nog een stuk kwijt van datgene waar je eigenlijk naar keek. Instant wraak van de reclamespot. Lik op stuk. O, je wil me niet bekijken ? Zelf weten dan :-)

Tussen alle kaf zit koren. Dus tussen de mijnhaarkomtervanrecht-toestanden, vind je ook pareltjes.

De mini-story’s waarvoor je je naar je scherm zou reppen, om er toch maar niks van te missen. Telkens weer. Omdat je er blij van wordt.

Omdat ze grappig, schattig, vertederend zijn.

Zoetjesaan is het een feit : deze commercials krijgen een plaatsje op dit blog.

Niet de saaie waspoedertoestanden of het antikalk-gedoe. Vergeet die van Cillit maar : “Bang, en het vuil is weg !”. Veel dichter bij de waarheid is  : “Damn, het vuil is er nog !”

O, en die spots rond maandverband zijn helemaal om de seskes van de krijgen ! Zelf krijg ik altijd het heen en weer van de “Have a happy period !” van Always.

Bij mijn weten is geen enkele vrouw “over de moon” in deze periode. Hoe zou je ook ? Er zijn de kliedertoestanden – hoeveel voorzorgen je ook neemt – de hoofd- en de rugpijn en de “lekkere goestingskes”, die allemaal op de forbidden list staan.

Het mag dan al een vrouw zijn die je dit noodzakelijk kwaad aanprijst, toch klopt ’t niet. Geen enkele door Moeder Natuur getroffene springt zo fluks en opgewekt een meter hoog in deze conditie. Al helemaal niet in een witte broek !

Is het in deze spots een man, dan klopt de vrolijkheid een stuk beter. Maar toch heb ik dan de neiging om tegen mijn tv te gaan brullen : “Man, wat sta je daar nou, you have no clue !”

Tss. Zouden die spots het hem nou écht doen ?

Naast de échte reclamespot is er ook nog de infomercial. Zo mogelijk nog moeilijker om in een catchy kleedje te stoppen. 

Soms duikt er wél eentje op die de moeite is. Die een echt verhaal vertelt en ook nog een boodschap heeft die mooi gebracht wordt . Zoals deze. Ode aan de (hulp)hond.

Meteen is het bewijs geleverd dat Mister Dog ook energie kan leveren zonder de  elektriciteitsrekening sky-high te laten worden !

Je hebt het door : ik heb een zwak  voor ondernemende hondebeestjes !

Advertentie

17 gedachten over “Mijn helpende hand is een hond !

 1. appelig

  Hahaha, they have no clue, inderdaad! Dat zouden ze eens in een reclamefilmpje moeten gebruiken.
  Voor honden heb ik ook een zwak en deze is wel heel druk en goed bezig!

 2. TouchofBuddha

  Haha leuk geschreven en je hebt helemaal gelijk wat betreft de Always reclame…ver-schrik-ke-lijk! Have a happy period… ja als ie voorbij is ja, dan pas spring ik een gat in de lucht.
  Zo heb je ook de reclame van Naturella, die mij erg in verwarring brengt met Nutella… stomme reclames ook allemaal. haha

 3. Deborah Hamar

  Oh inderdaad vreselijk die reclames af en toe en je slaat de spijker op zn kop met die always reclame. Niet vreselijk maar walgelijk gewoon! Ik vind de reclames waar Ali B met zijn matties in voorkomen wel erg grappig. (kijk ze hebben kleine brownies hihihi)

 4. Christel

  Die honden zijn héél belangrijk voor de redzelfzaamheid van deze mensen! En bij ons op het werk staat een vaas voor dopjes te sparen want deze honden zijn écht een redmiddel voor mensen om hun graad van zelfstandigheid te kunnen behouden.

  Deze reclames die boeien mij, maar veenmos in een maandverband zorgt niet dat ik tijdens de hangmat voor zieke muisjes-periode vrolijk en dartel rond ga huppelen. :-)

 5. emily

  Bij reclames heb ik tijd om andere dingen te doen, maar ik haat ze echt. Vooral omdat ze nu ook voor ELK filmpje op internet staan. Gek wordt ik, zeg ik je ;p

 6. EsZ

  Ik ben altijd verliefd op de Page-reclames met die puppy’s.. Te lief! En die reclamemakers zijn mannen, daarom snappen ze ons vrouwen gewoon niet en slaan ze altijd de plank mis!

 7. zapnimf

  Hier zijn we helemaal into digitale tv. Alles van commerciële zenders wordt opgenomen om de reclame door te kunnen spoelen. Wij hebben zo al de helft van ons leven bespaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s